Krško deklasiralo Brežice, do zmag tudi Šmartno in SVIŠ

Minuli vikend so bile na delu tudi ekipe 1. B lige, ki so odigrale 6. krog tekmovanja. Med vsemi tekmami je bila odpovedana in prestavljena tekma med Dolani in Grosupljem, tekma med Rudarjem in Sevnico pa bo odigrana jutri.


6. krog 1. B lige sta v petek otvorila Šmartno in Železniki. Novinci v ligi so se znova dobro zoperstavili favoriziranim domačinom. Šmartno je sicer celotno tekmo vodilo in ohranjalo varno razdaljo, a rokometaši Železnikov tekmecem niso pustili daljšega pobega. Novinci v 1. B ligi so tako dosegli svoj 4. poraz Šmartno pa peto zmago.

Dan kasneje je bila na sporedu tekma med SVIŠ-om in Mokercom. Ekipi sta si bili večji del prvega polčasa enakovredni, v drugem delu pa so na plin stopili rokometaši SVIŠ-a in si priigrali prednost, ki so jo zadržali do konca tekme.

V Krškem je bilo vse v znamenju Posavskega derbija, ko so v goste prišli rokometaši Brežic. Derbi pa ni upravičil svojega pomena, saj so domačini že v prvem polčasu naredili veliko razliko. Nemočni gostje se tudi v drugem delu tekme niso uspeli sestaviti in rokometaši Krškega so na koncu slavili visoko zmago.

Na zadnji sobotni tekmi so rokometaši Škofljice gostovali v Črnomlju in dosegli svojo prvo zmago v letošnjem prvenstvu. Nemočni rokometaši Črnomlja so prikazali slabo predstavo in iz rok izpustili svoje prve točke v letošnjem tekmovanju 1. B lige.

1. B LIGA, 6. KROG:

RD HERZ ŠMARTNO – RK ALPLES ŽELEZNIKI 34:28 (19:14)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RK MOKERC – KIG 29:23 (14:10)

RK KRŠKO : RK BREŽICE 40:25 (17:10)

RK ČRNOMELJ – ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK 19:31 (8:12)

FOTO: RK Krško FB

Komentarji