“Lahko mi rečete, da sem nor, a želim medaljo na olimpijskih igrah”

Paulo Pereira je s portugalsko rokometno reprezentanco napravil čudež. Od prevzema selektorskega stolčka leta 2016 je Pereiri uspel izjemno velik met. Portugalska je od tedaj postala ena izmed velikih sil tako evropskega kot tudi svetovnega rokometa. Nedavni uspeh še vedno odmeva v rokometnem svetu, ko je Portugalska na kvalifikacijah za OI z zmago nad Francozi izločila Hrvate in dosegla zgodovinsko uvrstitev na olimpijske igre.


“To je ekipa, polna junakov. Počutim se kot največji trener na planetu. To je odličen občutek in ko smo zmagali, no… Počutil sem se popolnega,” je dejal Paulo Pereira, po zmagi proti Franciji.

“Mislim, da smo si zaslužili vstopnico za olimpijske igre. Proti Hrvaški ne bi smeli izgubiti, zato je zmaga proti Franciji še toliko bolj sladka. Fantje so v segmentih igre izjemno napredovali, a tu ne gre le za rokomet. Gre za razmišljanje in skupinsko delo. Z mojega vidika je psihološki vidik te igre najpomembnejši. Vsak lahko igra dobro,” je dodal Pereira.

“Če želite uspeti, si morate postaviti visoke cilje. Lahko mi rečete, da sem nor, a želim medaljo na olimpijskih igrah. Za vas se morda sliši noro. Verjetno je. Ampak ne moreš napredovati, če nisi ambiciozen. Zato je moj cilj iti v Tokio in osvojiti medaljo,” je ambiciozno dejal Pereira.

“S tem nismo uspeli sami. Zahvaljujem se Alfredu Quintani za vse, kar je naredil za nas in za to zmago. Ti fantje so bojevniki, junaki,” je za IHF.info dejal portugalski trener.

Komentarji