Lazović: “Popraviti moramo igro v napadu”

Slovenska ženska članska rokometna reprezentanca je na evropskem prvenstvu na Danskem doživela drugi poraz. Potem ko so bile v petek boljše gostiteljice tekmovanja, so bile v nedeljo boljše še branilke naslova, Francozinje. Na koncu so zmagale s 27:17. Napredovanje Slovenije v drugi del prvenstva bo odvisno od razpleta torkove tekme s Črno goro.


Uroš Bregar, selektor Slovenije:
“Francozinje so nam v prvih 10 minutah odvzele pravi ritem igre. Nato smo se skušali vrniti v igro in na odmor odšli s šestimi goli zaostanka. Kljub temu menim, da smo v primerjavi s prvo tekmo igrali veliko bolje v obrambi, znova pa nismo realizirali strelov z lepih priložnosti in tudi sedemmetrovke. V nadaljevanju smo prav tako lovili tekmice, a te so bile tokrat resnično premočne in zasluženo slavile zmago. V torek nas čaka zadnja tekma prvega dela prvenstva, dan poprej pa začetek priprav nanjo. Verjamem, da se bomo pobrali in na tem obračunu prikazali veliko boljšo predstavo.”

Barbara Lazović, slovenska reprezentantka:
“Slabo smo začele tekme in nato nam, tako kot proti Danski, ni uspelo ujeti priključka k tekmicam. Francozinje so bile premočne. Mi moramo popraviti igro v napadu, saj smo tam igrale slabo. Če želimo premagati Črno goro, bo to potrebno izboljšati.”

Slovenke v torek čaka zadnja tekma v skupini A. Ob 18.15 se bodo pomerile s Črnogorkami, ki so na nedeljski tekmi z 19:28 izgubile proti Dankam. Bregarjeve izbranke v drugi del tekmovanja pelje le zmaga, saj bi v primeru neodločenega izida tekmice tja napredovale po zaslugi višjega števila doseženih zadetkov v okviru skupine A.

EP 2020:
PRVI DEL, SKUPINA A (Danska, Herning):

2. krog, nedelja, 6. decembra:
SLOVENIJA : FRANCIJA 17:27 (6:12)
Lazović in Gros po 4; Lacrabere in Nze Minko po 7.

FOTO: Uros Hocevar / kolektiff

Komentarji