Legenda Flensburga končuje kariero

Legenda nemškega kluba SG Flensburg-Handewitt in danskega rokometa Lasse Svan se je odločil, da bo po tej sezoni končal kariero. 38-letni levičar, ki je osvojil vse velike lovorike tako na klubski ravni kot na ravni reprezentance, po 14 letih zapušča Flensburg in zaključuje svojo bogato keriero.


Olimpijski prvak, svetovni prvak, evropski prvak, zmagovalec EHF  lige prvakov in prvak nemške Bundeslige – Lasse Svan je osvojil vse večje naslove v rokometu. Po izjemno uspešni karieri je zdaj jasno, da se danska legenda po tej sezoni poslavlja od rokometnih igrišč.

Svan je v svojih 14 letih pri Flensburgu odigral 609 tekem in dosegel 2362, kar je rekord, ki mu ni para

“V svojih 14 letih v Flensburgu sem se izjemno razvil tako kot športnik, kot tudi oseba. Zame Flensburg ni samo rokomet – to je družina in prijateljstvo. Moja družina in moji otroci poznajo le Flensburg, zato sta ta klub in mesto zelo pomembna zame in mojo družino. Zame je slovo zelo čustveno, čeprav sem vedel, da tako ne bi ostalo za vedno, vendar menim, da je zdaj pravi čas. Čaka me tudi obdobje brez igranja rokometa, v katerem se bom lahko posvetil drugim stvarem. Rad bi se zahvalil celotnemu klubu, vsem mojim trenerjem in predvsem navijačem za ta neverjetno lepa in čustvena leta. Rad bi užival v zadnji sezoni s Flensburgom in to fantastično ekipo, vem, da lahko dosežemo veliko. Zelo si želim, da bi lahko uspešno zaključil svojo zadnjo sezono,” je dejal Lasse Svan ob naznanitvi konca uspešne kariere.

Lasse Svan je eden izmed 6 igralcev, ki so osvojili vseh pet največjih naslovov v rokometu – EHF ligo prvakov, Bundesligo, svetovno prvenstvo, evropsko prvenstvo in olimpijske igre. Poleg Svana se lahko s tem dosežkom pohvalijo še Nikola Karabatić, Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, Joel Abati in Niklas Landin.

Komentarji