Liga NLB je nazaj

S tekmo v Kopru med RD Koper in RK Maribor Branik se je včeraj začel 4. krog NLB lige. Po povratku ekip na prvoligaška igrišča bomo še spremljali 6. krogov do konca prvenstva. Danes RK Celje Pivovarna Laško gosti RD Urbanscape Loko, v ligi za obstanek pa se na igrišča vračajo RK Dol TKI Hrastnik, ki gosti MRD Dobova, MRK Krka gostuje v Ormožu, SVIŠ pa se odpravlja na težko gostovanje k Trimu. 


Petek, 19. aprila 2019, ob 20.15:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : URBANSCAPE LOKA
 
Aljaž Panjtar, vratar Celja Pivovarne Laško:
“Aljaž Panjtar je bil vrsto let član Loke in zagotovo ve, kako nevarna je lahko ta ekipa: “Čaka nas težka tekma. Vsi vemo, da Loka igra hiter in všečen rokomet, gotovo pa bodo proti nam še dodatno motivirani, kakor je to praksa z vsakim nasprotnikom, ki igra proti nam. Tako pričakujem močan odpor Ločanov, ampak, če bomo mi igrali svojo igro, verjamem, da lahko ta odpor čim prej zlomimo. Vsekakor pa je naš glavni cilj osvojitev novih točk v boju za naslov prvaka.”
 
Robert Beguš, trener Urbanscape Loke:
“Celje Pivovarna Laško je ekipa, ki lahko dobro igra več obrambnih postavitev in poskuša preko protinapadov doseči čim več “lahkih” zadetkov. Na vsaki igralni poziciji imajo več kvalitetnih igralcev, veliko menjajo, igrajo v visokem ritmu in temu bomo morali v pripravah na tekmo posvetiti največ pozornosti.”
 
Sobota, 20. aprila 2019, ob 17.00:
RIKO RIBNICA : GORENJE VELENJE
 
Blaž Nosan, igralec RD Riko Ribnica: 
“V soboto k nam prihaja trenutno najbolj vroča ekipa v ligi. Ekipa Velenje je velikokrat v tej sezoni pokazala kako kvalitetna, neugodna in groba ekipa je. Vendar mi se ne bojimo nikogar. Vsako tekmo gremo na zmago. Obeta se nam pravi derbi. Zavedamo se, da če hočemo zmagati, moramo odigrati eno iz med najboljših tekem v sezoni. Verjamem, da bomo z maksimalno koncentracijo, borbenostjo ter pomočjo publike dosegli pozitiven rezultat.”

V četrtem kolu lige za prvaka bo v ospredju derbi za 2. mesto med Gorenjem iz Velenja in Rikom Ribnico, ki pa bo na sporedu v soboto.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Petek, 19. aprila 2019, ob 18.15:
DOL TKI HRASTNIK : DOBOVA
 
Klemen Brilej, Dol TKI Hrastnik: 
“Izredno pomembna tekma je tokrat pred nami, tekmec pa neposredni konkurent za obstanek. Tekmo že vsi nestrpno pričakujemo, kajti vemo, da je najlepše igrati take tekme pred polno dvorano in vklopljenimi kamerami. Dobro smo izkoristili tale krajši premor za še dodatno pripravo, hkrati pa so nekateri soigralci uspeli sanirati manjše poškodbe. Pričakujem, da bo vsak posameznik dal svoj maksimum, pričakujem pa tudi močno podporo s tribune. Gremo na zmago in trdno sem prepričan, da se bomo v petek skupaj z navijači veselili zmage, ter novih dveh točk.”
 
Ob 20.00:
JERUZALEM ORMOŽ : KRKA
 
Tilen Kukman, igralec Krke:
“Ta teden smo se taktično pripravljali na nasprotnika in mislim, da smo dobro pripravljeni. Na prejšnjih tekmah smo naredili nekaj nepotrebnih napak, kar se je poznalo tudi pri končnem rezultatu. Gostitelji so v tem delu tekmovanja svojo formo še nekoliko dvignili in verjamem, da bo tekma težka, saj so gostovanja v Ormožu vedno nepredvidljiva, svoje pa doda tudi publika. Nam nič drugega kot zmaga ne pride v poštev, dali bomo svoj maksimum in skušali pokazati najboljšo igro v obrambi in napadu, da osvojimo obe točki.”
 
 
TRIMO TREBNJE : SVIŠ IVANČNA GORICA
 
Tevž Grandovec, igralec Trima Trebnje:
“Sosedski derbiji so vedno nepredvidljivi. Velikokrat položaj na lestvici ni pomemben in odloča dnevna forma. Z uvrstitvijo na finalni turnir pokala so dokazali, da lahko premagajo vsakega, zato jih moramo vzeti zelo resno. V zadnjem času igrajo sproščeno, hitro in poletno. Potrebujejo točke za obstanek, mi pa želimo osvojiti prvo mesto v Ligi NLB za obstanek, zato točk ne mislimo prepuščati. Smo v vlogi favorita in z maksimalno koncentracijo ter borbenostjo bomo poizkušali to dokazati tudi na igrišču.”
 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Komentarji