Liga NLB: Kdo je začel bolje?

Med vikendom smo spremljali 1. krog Lige NLB, v katerem je bilo kar nekaj zanimivih tekem. Sezono sta odprla Dobova in Ormož že v petek, nato pa je v soboto sledilo še preostalih 6 dvobojev. Meddrugim tui tekma vikenda, kjer sta se pomerila dva glavna rivala za naslov prvaka, Celje in Trimo. 


Ormožani so gostovali pri Dobovi, ki je v tekmo vstopila oslabljena zaradi poškodbe njihovega motorja ekipe Blaža Pintarja. Ormožanom se je poznala vrnitev Martina Hebarja, ki je bil tudi najboljši strelec tekme z 10 doseženimi zadetki. Prav tako se je kot velika prleška okrepitev pokazal Tadej Sok, ki je prišel iz razpadle članske ekipe Maribora. Ormož je tekmo dobil z 9 goli razlike (20:29). 

Tekma vikenda je pripadla Celjanom in Trebanjcem. Kljub nekaj negotovostim, kaj in kako bo v Trebnjem z Urošem Zormanom (op. a. po tekmi na Portugalskem je podaj svojo odpoved), se je izkazalo, da Zorman ostaja na klopi. Je pa očitno naredil dobro “šok terapijo”, saj so Trebanjci uspeli premagati Celjane v Zlatorogu z rezultatom 25:29.

Veliko presenečenje se je zgodilo v Ribnici, kjer so gostje iz Ivančne Gorice vodili skozi vso tekmo in na koncu iztržili prvi dve izjemno pomembni točki v boju za obstanek. Končni rezultat je bil 27:30. 

Izjemno napeto srečanje smo spremljali tudi v Slovenj Gradcu, kjer je gostoval Slovan. Ekipi sta bili skozi vso tekmo izenačeni, najprej so povedli eni, potem so rezultat v svojo korist preobrnili drugi, za tem so spet primat na semaforju prevzeli prvi … Na koncu se je tekma končala z delitvijo točk pri rezultatu 26:26.

Krka je gostila Loko in suvereno zmagala, čeprav na prvi pogled ni izgledalo tako lahko. Gostje so tekmo izjemno dobro odprli in povedli s 5:2, nato pa je Novomeščanom uspelo do polčasa izid poravnati oziroma še celo povesti za gol. V drugem delu pa smo spremljali povsem drugačno Krko. Ekipi Loke je vidno zmanjkalo moči, kar so domačini izkoristili in prišli do velike končne razlike 11 zadetkov (31:20).

Novinci v ligi, Škofljičani, so se v prvem krogu odpravili na izjemno težko gostovanje v Velenje. Za novinca je takšna prva tekma v ligi najboljši začetek, saj lahko odigra popolnoma neobremenjeno. To se je tudi zgodilo in igralci Škofljice so kljub porazu s 6 zadetki razlike pokazali, da bodo v letošnji sezoni trd oreh prav vsem.

Drugi novinec, oziroma bolje rečeno povratnik v Ligo NLB (op. a. v zadnjih 4 letih so Ljubljančani igrali v Ligi NLB 3 sezone), Ljubljana, je doma gostila Koper. Vse do 45. minute so bili “Mulci z Galjevice” popolnoma konkurenčen nasprotnik. Prikazali so čvrsto igro v obrambi in tudi veliko iznajdljivosti v napadu, a nato jim je zmanjkalo izkušenosti, tako da so Koprčani tekmo preobrnili v svojo korist. Končni rezultat je bil 27:32.

FOTO: RD RIKO RIBNICA

Komentarji