Liga prvakinj: Prvi poraz Krimovk v Romuniji

Krimovke so danes začele svojo evropsko pot. Na prvi tekmi v ligi prvakinj so se pomerile proti rokometašicam CSM Bucuresti, s katerimi so se pred začetkom letošnje sezone že srečale na pripravljalnih tekmah.


Današnje srečanje med Krimom in CSM Bucuresti je z zadetkom otvorila izkušena Jovanka Radičević. Z odlično igro in razpoloženo Dario Dimitrievo so si Krimovke v prvem polčasu nabrale dva zadetka prednosti, pred začetkom drugega polčasa. V prvem polčasu je najbolj blestela Daria Dimitrieva, ki je mrežo Romunk zatresla kar sedemkrat. Le z golom manj ji je sledila izkušena Jovanka Radičević. 

Drugi polčas so odločneje odprle Romunke in si tako v 39. minuti priigrale zadetek prednosti. S tremi zaporednimi zadetki so se Romunke odcepile in skozi drugi polčas uspešno obdržale prednost. Manjše napake, ki so jih naredile Krimovke v drugem polčasu so bile žal preveč, da bi se lahko vrnile v igro za zmago. Tekmo so z rezultatom 30:28 dobile gostiteljice. 

V dresu Krima sta bili najučinkovitejši Daria Dimitrieva in Jovanka Radičević, ki sta mrežo nasprotnic zatresli kar devetkrat. Vratarki Krima sta skupno ubranili 11 zadetkov. 

 

CSM BUCURESTI – RK KRIM MERCATOR 30:28 (17:19)

 

FOTO: RK KRIM MERCATOR FB

 

 

Komentarji