Liga prvakov je nazaj! Danes in jutri tekme 7. kroga!

Po 3 tedenskem odmoru zaradi Evropskega prvenstva za ženske se vrača Liga prvakov. Tekma tedna je obračun med Aalborg Håndbold in HBC Nantes. Edina tekma A skupine, ki bo odigrana v sredo, je med Paris Saint-Germainom in danskim GOG-om. A tekma, ki je najpomembnejša za slovensko občinstvo je vsekakor tekma med Celjem in madžarskim Pick Szegedom. 


Danes in jutri se bodo odvile vse tekme 7. kroga najmočnejše rokometne lige. Danes so na sporedu v uvodu naštete tekme, preostalih pet obračunov bo odigranih jutri, 24.11.

Parižani trenutno zasedajo 2. mesto v skupini z 10 točkami. Eno točko več ima vodilni Veszprem. Danski GOG je na 4. mestu v skupini A. Moštvi sta se nazadnje srečali v sezoni 1996/97. Na obeh tekmah so zmagali domačini. 

Naziv tekme tedna je tokrat padel v Jutlander Bank Areno. Domači Aalborg (7 točk) bo gostil francoski Nantes (8 točk). Skandinavska zvezdniška ekipa bo z morebitno zmago prehitela Ovničkov Nantes, ki trenutno zaseda 3. mesto v skupini. Po štirih zaporednih zmagah, so francozom prekrižali načrte Katalonci. Danci pa so srečno odnesli točko iz Kiela. Obe ekipi sta se v zadnjih letih že prebili na FINAL4. Nantesu je to uspelo leta 2018 in 2021, Aalborgu pa le lani.

Štajerci bodo danes merili moči pri naših vzhodnih sosedih. Obe ekipi sta do sedaj zabeležili po eno zmago. Celjani so nadigrali Kiel, Szeged je bil boljši od Elveruma. Igralci Szegeda so dobili zadnjih 7 dvobojev s Celjani. Zadnja zmaga aktualnih slovenskih prvakov proti njihovim današnjim tekmecem sega v leto 2008. Primorec Aleks Vlah je z 48 zadetki trenutno najboljši strelec Lige prvakov. Najboljša strelca v madžarskem taboru sta Mario Šoštarić in Bogdan Radivojević. Oba sta vpisala 20 zadetkov. 

 

TEKME 7. KROGA:

Aalborg Handbold : HBC Nantes (danes ob 18:45)

Pick Szeged : RK Celje Pivovarna Laško (danes ob 18:45)

PSG : GOG (danes 20:45)

Telekom Veszprem : HC PPD Zagreb (jutri ob 18:45)

Dinamo Bucaresti : Wisla Plock SSA (jutri ob 18:45)

THW Kiel : FC Barcelona HB (jutri ob 18:45)

SC Magdeburg : FC Porto (jutri ob 20:45)

Lomza Industria Kielce : Elverum Handball (jutri ob 20:45)

 

FOTO: Slavko Kolar

 

Komentarji