Ljubljančanke prvič oddale točke

V 9. krogu državnega prvenstva sta se pomerili ekipi Logatca in Ljubljane, ki nastopata v zeleni skupini. Rokometašice Logatca so levji delež opravile že v prvem polčasu, ko so visoko povedle. Ljubljančanke kljub dobri igri v drugem delu niso uspele spreobrniti rezultata in so tako prvič v tej sezoni oddale točke. 


RK Zvezda Logatec : Rokometni klub Ljubljana 31:27 (19:11)
Berzelak 10, Stojanović Železnik 7; Ocepek 12, Jarc 4

Rokometašice Logatca so nekoliko bolje odprle tekmo, ko so morale Ljubljančanke ves čas loviti zaostanek. Pri Ljubljani je tekmo izredno pričela Nika Ocepek, ki je dosegla vseh 5 uvodnih zadetkov svoje ekipe in tako držala stik z domačinkami.

V 15. minuti je domača ekipa prišla do vodstva s tremi zadetki (9:6). 3 minute pred koncem prvega dela srečanja pa so se Logatčanke odlepile že na zanesljivih 18:11. V zadnjih sekundah pred iztekom polčasa pa je v polno zadela še Nina Perković. Domače rokometašice so na odmor odšle z najvišjo prednostjo v prvem delu igre (19:11).

V 45. minuti so se rokometašice iz prestolnice uspele nekoliko približati na 4 gole razlike (25:21). 9 minut pred koncem se je srečanje še dodatno začinilo, ko so ekipi ločili zgolj še 3 zadetki (26:23). Sledile so številne napake na eni in na drugi strani.

Kljub vsemu je nato uspešno izvedena najstrožja kazen Leje Berzelak razblinila vse dvome o zmagovalcu. 2 minuti pred koncem srečanjem je ekipo Logatca popeljala do 3 zadetkov prednosti. Domače rokometašice so na koncu slavile z izidom 31:27.

Foto: RK Zvezda Logatec/Facebook

Komentarji