Ljubomir Vranješ: “Mi rokometaši smo »bolniki«”

Ljubomir Vranješ se je želel srečati s svojimi varovanci, kar so mu na RZS seveda tudi omogočili. Slovenska reprezentanca se je prva izmed vseh evropskih rokometnih reprezentanc zbrala po epidemiji koronavirusa. Kaj je pred druženjem z igralci povedal slovenski selektor?


“Imel sem željo, da se znova srečam s svojimi varovanci in se z njimi pogovorim o načrtih v bližnji prihodnosti. V tem kratkem obdobju bom z njimi opravil še nekaj pogovorov glede naše zadnje akcije na januarskem evropskem prvenstvu, vse v želji, da naredimo korak naprej,” je uvodoma dejal Vranješ.

“Na današnjem sestanku svojim igralcem ne bom predstavil podrobne analize o igri in taktiki, beseda bo predvsem tekla o našem skupnem začetku v Zrečah in zadevah, ki smo jih doživeli v Göteborgu, Malmöju in Stockholmu. Na Švedskem smo nekatere zadeve opravili zares vrhunsko, bilo pa je tudi nekaj pomanjkljivosti tako na igrišču kot izven njega, ki jih želim že na naslednjih akcijah odpraviti ter jih že v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in na januarskem svetovnem prvenstvu izboljšati. Če bo vsak od njih na naslednji akciji dodal vsaj pet odstotkov, bo tudi rezultat veliko boljši,” je dejal 46-letni Vranješ in priznal, da je dolg premor na vseh njih pustil izjemno globoke sledi.

“Mi rokometaši smo ‘bolniki’, potrebujemo adrenalin in pritisk, ki ga prinašajo tekme. Zase osebno lahko rečem, da imam enostavno preveč energije, ki je ne morem sprostiti, v zelo podobnem položaju pa so tudi vsi moji varovanci,” je še na koncu dodal Vranješ, ki se bo v sredo že vrnil na Švedsko.

FOTO: ALJAŽ SEŠEL

Komentarji