Ljubomir Vranješ o taktiki, igralcih, ekipi in Poljakih

Ljubomir Vranješ je pred odhodom na EP optimističen, a hkrati zelo realen. “Imamo super ekipo, imamo ekipo, ki ima prihodnost. A to nikakor ni razlog za evforijo. Ostajamo trdno na tleh. Dajmo najprej nekaj pokazati, naj šele potem pride evforija,” je dejal prvi šef stroke.


Ga je kdo presenetil?

“Malo mlajši igralci, ki so bili na pripravah, so me pozitivno presenetili. Mislim, da imamo res veliko širino dobrih igralcev, ki morajo poznati strukturo in naloge vsakega posameznika.”

Kdo so prvokategorniki?

“Začetna postava na vsaki tekmi je odvisna od nasprotnika. Tisti igralec, ki v danem trenutku lahko da naši reprezentanci največ, bo na igrišču. Imamo 18 igralcev, rotirali pa bomo levičarje (desni zunanji, desno krilo), saj jih je na tekmi lahko zgolj 16. So pa seveda tudi drugačni plani, ki pa jih zaenkrat še ne želim razkriti. Super je, da imamo dosti levičarjev.”

Že ima šestnajsterico za tekmo proti Poljski?

Na vprašanje, ali je že izbral 16 igralcev, ki bodo nastopili proti Poljakom, je selektor odgovoril kratko in jedrnato: “Sem.” Kdo je to, še zaenkrat ni želel razkriti.

Kako bo izgledala slovenska obramba?

“Imamo 3 različne 6-0 obrambe in tudi 2 dobri 5-1 ter eno malce manj dobro 5-1. Veliko je možnosti.” 

Ne rabimo dretja, da se igralcem nekaj dopove

“Ponavadi sem ob terenu miren, saj je treba biti skoncentriran in videti čim bolj široko sliko. Seveda, kdaj pa kdaj me boste tudi videli malce nemirnega. Ni treba dvigovati glasu, da igralci ugotovijo, da nekaj ne delajo dobro. Če dvignem glas, potem je situacija prišla do nivoja, ki v nobenem primeru ni sprejemljiv.” 

Kaj pa Poljska?

“Javnost misli, da je Poljska lahka ekipa, a temu ni tako. Kar delajo, delajo dobro. Igrali so proti Španiji, kjer so bili skozi celo tekmo rezultatsko zelo blizu. Imajo pa seveda tudi slabe strani, ki jih bomo mi izkoristili.” 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: ALJAŽ SEŠEL 

Komentarji