Ljubomir Vranješ odločen, da jim bo uspelo!

Ljubomir Vranješ se na žalost zaradi klubskih obveznosti današnje tiskovne konference ni mogel udeležiti, a se nam je pridružil preko video klica. “Izbrali smo vrhunskega mednarodnega strokovnjaka z lakoto po uspehu, ki verjame v ekipo,” je nagovor novega slovenskega selektorja napovedal Franjo Bobinac.


Predsednik Rokometne zveze Slovenije je med drugim tudi poudaril, da je to izjemna priložnost za slovenske trenerje in rokometne delavce, saj bodo lahko sodelovali z njim in se učili drug od drugega. Glavno besedo pa je poleg Franja Bobinca imel seveda Ljubomir Vranješ, ki je predstavnike medijev nagovoril najprej v srbohrvaščini, a je potem nadaljeval v angleščini, saj, kot je sam dejal, tako lažje izrazi vse svoje misli. 

“Najprej bi se želel zahvaliti gospodu Bobincu, Cvijiću in Mohoriču. V veliko čast mi je, da sem postal selektor slovenske reprezentance,” je uvodoma dejal Ljubomir Vranješ in nadaljeval, da se dela z reprezentanti že veseli. “Dela s tako dobrimi igralci, kot so slovenski reprezentanti, se že zelo veselim. Slovenska reprezentanca ima tudi zelo dober strokovni štab, ki ostaja z mano.” 

“Pred nami je težka naloga, a mislim, da smo vsi pripravljeni dobro trenirati in delati. Ekipa, ki jo imamo, je že pokazala, da lahko igra na najvišjem svetovnem nivoju in da lahko osvaja medalje. A pred vsem tem nas čaka ogromno težkega dela, a s skupnim udejstvovanjem nam lahko uspe,” je svoje misli predstavil Ljubomir Vranješ, ki je v Vardarju že vodil nekaj slovenskih rokometašev.

Dva tedna pred prvenstvom

“Izrednega pomena bodo priprave na evropsko prvenstvo. Vsi, tako jaz kot ves strokovni štab in tudi igralci bomo morali biti izredno disciplinirani in skoncentrirani. Zgolj tako lahko dosežemo odmeven rezultat na prihajajočem EP,” je izpostavil Vranješ“Na kocki je veliko stvari, ena izmed njih tudi vstopnica za olimpijske igre, kar je naš cilj. Dva tedna ni veliko časa, a skupaj nam lahko uspe in na prvenstvo bomo prišli res dobro pripravljeni,” je bil odločen nov slovenski selektor, ki se bo na prvi tekmi javnosti predstavil v Slovenj Gradcu, 3. januarja, ko se bo reprezentanca pomerila s Severno Makedonijo.

“Zelo sem zadovoljen z Uroševim (Zorman, op. a.) izborom 28 igralcev. Z njim se bom slišal danes in bova v telefonskem kontaktu vse do začetka priprav,” je izbor svojih varovancev pokomentiral selektor in se obenem spomnil tudi nekaterih imen, ki jih zaradi poškodb na seznamu ni (Gaber, Bezjak). “Vem, da so nekateri, ki bi nam prav prišli, poškodovani, a vseeno imamo odlične igralce, ki so sposobni narediti vrhunski rezultat na EP 2020,” je zaključil Ljubomir Vranješ.

Komentarji