Mačkovšek pred finalnim vikendom: “Peljite navijače v Stockholm, če smo prvaki, se tetoviram”

Slovenska reprezentanca si je včeraj zagotovila svoje drugo polfinale v zgodovini evropskih prvenstev. Od skupno štrih uvrstitvah Slovenije v polfinale velikih tekmovanj (dvakrat na SP, dvakrat na EP), je visoki levi zunanji igralec Borut Mačkovšek sodeloval pri treh.


Svoj prvi polfinale je odigral na SP 2013, kjer je reprezentanca pod vodstvom Borisa Denića in Bojana Čotarja v Barceloni osvojila četrto mesto. Slovenec, ki se ga je prijel vzdevek “Maček” letos ne želi nič prepustiti naključju: Ne smemo se več zadvoljevati s polfinali, ker to pomeni predajo. Zanima me samo finale in, če bo bog dal, zlata kolajna,” je za DELO povedal Mačkovšek.

Veliko se je špekuliralo o tem, kdo je bolj ugoden nasprotnik za Slovenijo, Hrvaška ali Španija: “Mislim, da imajo Hrvati podobno igro kot mi. Španija v obrambi veliko bolj taktizira, se umika in skuša krasti žoge. Mislim, da nam njihova igra bolj ustreza. Maksimalno se bomo pripravili nanje, do potankosti in preučili njihovo igro. Verjamem, da nam bo uspelo.”

Mačkovšek pa pred jutrišnjo tekmo v Stockholmu poziva vse slovenske navijače naj podpirajo reprezentanco kolikor je le mogoče: “Zahvaljujem se tistim, ki so verjeli v nas, pa tudi tistim, ki niso, saj so nas samo dodatno motivirali, da smo jih postavili v zmoto. Verjamem, da nas bo veliko navijačev prišlo spodbujat v živo, dvorana je velika, Hrvati bodo imeli vsaj 10.000 navijačev. Pozivam rokometno zvezo, naj organizira čarterje v paketu z vstopnicami in hotelom po zmerni ceni. To bi se spodobilo. Ne bo jim žal. Pred prvenstvom sem rekel, da imam občutek, da bomo prvaki. Še vedno verjamem v to,” je dodal v pogovoru za časopis DELO.

Ob primeru uvrstitve v finale in osvojitve zlate kolajne si je Mačkovšek zadal zanimivo zaobljubo: “Če bomo prvaki, se bom dal tetovirati. Nekaj, povezano z naslovom. V Veszpremu smo si rekli, da si bomo vsi obrili glave, če bomo osvojili ligo prvakov. Nismo je. Zdaj se mi zamisel, da bi bil brez las, ne zdi ravno pametna.”

Vir izjav: DELO-Peter Zalokar

Foto: Nebojsa Tejic

Komentarji