Magdeburg enostavno premočan

Rokometaši Gorenja Velenja so na tekmi 7. kroga evropske lige izgubili proti Magdeburgu s 34:24. Naslednji nasprotnik Velenjčanov bo Logrono.


Velenjski rokometaši so tekmo bolje odprli in povedli z 1:0. Nato so domačini zaigrali bolje, izenačili na 3:3, v 11. minuti pa so povedli z 9:4. Tudi v nadaljevanju Velenjčanom ni in ni steklo, prednost Magdeburga pa je rasla in na polčas so odšli z rezultatom 20:12. V drugem polčasu se zgodba ni kaj dost spreminjala, Magdeburg je zadel takoj na začetku drugega polčasa in povečal prendost na 9. Dvakrat so Ose zaostajale že za 11, na koncu pa je bila razlika po zaslugi 13 obramb Aljaža Pajntarja 10 golov.

Rokometaš Gorenja Ibrahim Haseljić je po srečanju povedal: “Za nami je tekma proti aktualnim svetovnim klubskim prvakom. Zavedali smo se, da nas čaka zahtevna tekma. V obrambi smo prikazali dobro in borbeno igro, žal pa smo imeli v napadu preveč zgrešenih strelov. Kljub temu menim, da smo se Magdeburgu dobro upirali in verjamem, da smo iz te tekme potegnili maksimum. Naše misli so sedaj usmerjene v državno prvenstvo, kjer nas v soboto čaka tekma proti Škofji Loki.”

Velenjčani na lestvici zasedajo predzadnje mesto, z eno zmago in enim remijem ter petimi porazi. Naslednji nasprotnik zaseda mesto višje z dvema točkama prednosti. Na drugih dveh tekmah sta se zmage veselili moštvi Nexeja in Savehofa. Nexe je bil s 33:29 boljši od PAUC-a, Savehof pa s 30:29 od Logrone.

Komentarji