Maja Svetik zapušča Ljubljano

Od najboljšega slovenskega rokometnega kluba se poslavlja Maja Svetik. Dobre predstave so Ajdovko leta 2020 pripeljale v Krimovo družino, kjer je nabirala izkušnje v Ligi prvakinj ter dvignila vse slovenske lovorike. Svojo kariero bo slovenska reprezentantka nadaljevala v Avstriji.


V letošnji sezoni je Svetikova na dvanajstih odigranih tekmah zabila 50 golov, svoj vložek pa je dodala tudi v najvišjem klubskem tekmovanju – Ligi prvakinj. 

Svetikova bo v slovensko prvo ligo zamenjala za avstrijsko. V svoje vrste jo je zvabil BT Füchse, kjer brani tudi njen fant Urh Brana, ki je še lansko sezono stal med vratnicami Trebnja. 

Avstrijske lisice so letos končale na 10. mestu v prvi avstrijski ligi. 

Za portal Lokalne Ajdovščina je Svetikova povedala: “Najprej bi se rada rokometnemu klubu Krim iz dna srca zahvalila za to nepozabno izkušnjo in privilegij. Dali so mi izjemno priložnost, igrati na najvišjem nivoju rokometa v Evropi, igrati v Ligi prvakinj. To so sanje vsake rokometašice. Imela sem se priložnost učiti od najboljših, trenirati z najboljšimi, igrati proti najboljšim in tako postati najboljša verzija sebe, kot rokometašice. Ne bom rekla, da je bilo vedno lahko in ne bom rekla, da se kakšnem napornem treningu ali porazu nikoli nisem vprašala “ali mi je tega res treba”. A ko se pogledam vase je moj odgovor vedno “Ja”, to sem potrebovala, da zrastem tako kot rokometašica in kot oseba. Bilo je veliko odrekanja, zamujenih dogodkov, primanjkovanje spanja in “musklfibra”. A vse to je cilj do uspeha in vsej tej občutki so poplačani, ko se ozreš nazaj in opaziš, da si dosegel svoje sanje. Zato mi je igranje v Krimu pustilo le pozitivne občutke. Še enkrat iz srca hvala klubu za vse!”

Vso srečo v tujini!

 

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji