Maja Vojnovič z ubranjeno sedemmetrovko Sloveniji zagotovila prvo zmago

V 3. krogu EHF evropskega pokala so rokometašice Slovenije v hramu slovenskega rokometa, areni Zlatorog, gostile izbrano vrsto Severne Makedonije. Po porazu v uvodnih dveh krogih proti Norvežankam so imele tako priložnost, da vknjižijo prvo zmago. Prav tako pa so bile po dveh krogih pri dveh porazih tudi igralke Severne Makedonije, ki so dvakrat izgubile s Črnogorkami. 


In reprezentantke Slovenije so v tekmo vstopile odločno in v 5. minuti povedle s tremi goli prednosti (4:1). A gostje so hitro odgovorile in zaostanek znižale le še na gol (4:3). A sledil je nov nalet Slovenk, ki so v 12. minuti povedle z 8:4. Le nekaj minut kasneje so igralke Slovenije prednost povišale še za dodaten gol, povedle z 10:5 in tako prisilile gostujočega stratega Ljubomirja Savevskega v minuto odmora. In njegovim varovankam je to tudi pomagalo. Od 16. do 23. minute Slovenke namreč niso dosegle gola, kar so seveda s pridom izkoristile Severne Makedonke ter se v 22. minuti približale le še na gol zaostanka. Do konca prvih 30. minut smo nato spremljali igro gol za gol. Tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki enega zadetka (15:14).

Igra gol za gol se je nadaljevala tudi v drugem polčasu. V 38. minuti pa so prvič na tekmi povedle gostje (18:19), ki so pa slabšem začetku tekme le ujele pravi ritem. Nato smo bili priča izjemno izenačeni tekmi z kar nekaj zamenjavami v vodstvu.  Po 44. minuti in vodstvu Severnih Makedonk s 22:23, so Slovenke po delnem izidu 3:0 ušle na dva gola prednosti (25:23). Do 57. minute smo spremljali igro gol za gol tako kot večji del drugega polčasa, tri minute do konca pa so gostje rezultat znova izenačile, tokrat na 28:28. Rokometašice Slovenije so v zadnjo minuto po zgrešen strelu Ane Gros, ki bi lahko že zapečatil usodi Severnih Makedonk vstopili s prednostjo enega gola (29:28). Gostje so imela štirinajst sekund do konca na voljo strel s sedmih metrov, a je vratarka Maja Vojnovič strel ubranila in tako zagotovila prvi dvi točki v evropskem pokalu. Tekma se je končala z zmago Slovenije, 29:28

Pri Slovenkah je bila z 10 goli najučinkovitejša, kapetanka Ana Gros, pri Severnih Makedonkah pa je bila strelski najbolj razpoložena Simona Stojkovska.

Reprezentanci se bosta čez tri dni, 6.3.2022 pomerili še enkrat. Tekma pa bo odigrana v prestolnici Severne Makedonije, Skopju.

SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA  29:28 (15:14)
Gros 10, Zulić 7; Stojkovska 8, Gichevska 7

FOTO: Jurij Vodušek / RZS

Komentarji