Makivić z zanimivim ritualom pred tekmo

V minulem tednu je bila odigrana še zadnja tekma 4. kroga Lige NLB. Glavnina obračunov je sicer potekala že dober mesec pred tem. Tedaj je v Kopru moštvo Ljubljane doseglo prvo zmago v zgodovini nastopanja kluba med slovensko prvoligaško smetano. Eden izmed najpomembnejših ljubljanskih členov je bil Žarko Makivič.


Kaj je zmaga v Kopru dala vaši ekipi?
Zmaga v Kopru je bila za našo ekipo zgodovinskega pomena, saj je bila to prva zmaga v najvišjem slovenskem rokometnem rangu. 
 
V Kopru ste rešetali mrežo tekmecev z velike razdalje. Je to vaše glavno orožje?
Tako je. Streli z razdalje so mi najljubši in z njimi sem po navadi najbolj uspešen. 
 
Česa si želite v tej sezoni?
V tej sezoni si prvotno želim zagotovljen obstanek v prvi ligi in preko novih izkušenj pridobiti čim več novega rokometnega znanja in tako napredovati. 
 
Od koga ste se v dosedanji karieri največ naučili?
Od vsakega trenerja sem se v svoji dosedanji karieri veliko naučil. Prve resnejše napotke pa sem začel pridobivati v članski kategoriji, kjer so me trenirali Konrad Božeglav, Roman Šimon in sedaj Bojan Čotar. Veliko rokometnega znanja pa sem pridobil tudi na Fakulteti za šport od učiteljev rokometa.
 
Kakšen je vaš ritual pred tekmo?
Pred vsako tekmo imam ritual jesti za kosilo pad thai. 
 
Vaš največji dosežek do sedaj?
Moj trenutni največji rokometni dosežek je igranje v prvi slovenski rokometni ligi. 
 
Kateri nasvet trenerja, ki ste ga dobili, je nepogrešljiv?
Naj vedno verjamem vase, saj imam v kaj verjeti. 
 
Katero tekmo ste si najbolj zapomnili in zakaj?
Najbolj si bom zapomnil ravno tekmo v Kopru, ker je bila to prva zgodovinska zmaga, kjer sem dosegel tudi največ zadetkov in kjer so me spremljali tudi moji domači, saj prihajam s Primorske. 
 
Kaj je vaša največja motivacija?
Pariz 2024.
 
S čim se ukvarjate v prostem času?
V prostem času se najraje družim s prijatelji, potujem, jem dobro hrano, igram najrazličnejše športe in redno spremljam svoj domači nogometni klub Tabor Sežana. 
Komentarji