Makuc: ”Z energijo, ki smo jo imeli na naši zadnji tekmi, smo lahko enakovredni vsaki ekipi na svetu”

Izjave slovenskega tabora pred današnjim obračunom s Francijo, ki bo odločal o zmagovalcu skupine B.


Uroš Zorman, selektor slovenske reprezentance: “Francozi niso le favoriti na današnji medsebojni tekmi, temveč tudi na svetovnem prvenstvu, a tako je že v zadnjih dvajsetih letih. Po telesni moči so daleč pred vsemi. V vsakem trenutku vedo, kaj bodo naredili z žogo, v primeru ‘šuma’ pa vse rešujejo v igri ena na ena ter tudi s streli z dvanajstih metrov. V tekmo ne gremo z belo zastavo. Na njej bomo dali svoj maksimum in se borili po svojih najboljših močeh. Pod vprašajem je nastop Mačkovška, a vsi drugi bodo s srcem in željo po dokazovanju na tej tekmi.”

Tilen Kodrin, rokometaš Slovenije: “Z doslej opravljenim delom v Katovicah smo zadovoljni, a že v danes je nov dan in nova priložnost. Vsi se zavedamo moči Francozov, a oboji moramo odigrati 60 minut. Francozi so smetana mednarodnega rokometa, mi pa jih lahko napademo povsem neobremenjeni. Mi bomo ponovno naredili svoj načrt in se skušali čim bolje pripraviti za telesno izjemno zahteven obračun ter prikazati čim boljšo predstavo.”

Domen Makuc, rokometaš Slovenije: “Francija je vedno v krogu favoritov. Gre za izjemno močno ekipo s samimi zvezdniškimi igralci. Mi se bomo usedli in pripravili taktiko in upam, da bo čim bolj uspešna. V vsakem primeru se bomo borili, tako kot smo se proti Poljski. Z energijo, ki smo jo imeli na naši zadnji tekmi, smo lahko enakovredni vsaki ekipi na svetu.”

Komentarji