Malus, Skube in Razgor se veselijo naslova pokalnega prvaka Belorusije

Rokometaši Meškov Bresta so po osvojitvi državnega prvenstva osvojili še pokalno lovoriko. Na finalni tekmi pokala so slovenski legionarji Malus, Skube in Razgor z 34:33 ugnali SKA Minsk in se veselili druge lovorike v letošnji sezoni. Po sezoni klub zapušča Simon Razgor, ki se seli v Maribor, od kluba pa se je poslovil tudi glavni trener ekipe Raul Alonso, ki se poleti seli v Nemčijo, kjer bo v Erlangnu opravljal vlogo športnega direktorja.


Vidno izčrpana ekipa Bresta je imela prvič v tej sezoni obolico težav pri premagovanju ekipe v domačem tekmovanju. Po 60 minutih igranja so rokometaši Meškova vodili le za zadetek, Minsk pa je imel tudi priložnost za izenačenje, a je le-tega z obrambo preprečil vratar Meškova Ivan Pešić. Za pokalno lovoriko sta Staš Skube in Jaka Malus prispevala vsak po štiri zadetke, Simon Razgor pa je bil uspešen dvakrat.

MEŠKOV BREST – SKA (Minsk) – 34:33 (18:18)

Meshkov Brest: Peshich, Matskevich, Usik (n.v.); Santalov, Budeiko (nv), Panich (5), Yurinok (2), Skube (4), Shumak (1), Baranov (1/1), Razgor (2), Obranovich, Vaylupov (9), Malus (4) , Vranješ (6), Silko (nv).

SKA: Stasyuk, Yurcha, Kovalev (n.v.); Hmeljkov (2), Samoilo (9), Girik (1), Alekhin (7), Nikanovič (4), Kamyshik, Onufrienko, Krivenko (3), Cherkashchenko (1), Chizhik, Belyavsky (4), Pushkin (2) , Shepelenko.

Z zmago v pokalu se je tako zaključila najuspešnejša sezona v zgodovini Meškov Bresta. Beloruski prvaki so osvojili dvojno krono v domačem tekmovanju, dosegli pa so tudi zgodovinsko uvrstitev v četrtfinale Lige prvakov, kjer so klonili proti Barci. Uvrstitev v četrtfinale EHF Lige prvakov je tudi najboljša uvrstitev v zgodovini tega kluba.

 

Komentarji