Manevri Franja Bobinca usmerjeni na 1. B ligo

Na ušesa nam je iz zanesljivih virov prišlo, da je imelo vodstvo Rokometne zveze Slovenije v sestavi predsednik Franjo Bobinac, generalni sekretar Goran Cvijić, komisar 1. A in 1. B lige Aleš Jug ter predsednik prvoligaških klubov Sebastjan Gergeta videokonferenco s koordinacijsko skupino 1. B DRL, v kateri so predsednik RK SVIŠ Marjan Potokar, predsednik Združenja 1. B lige Marko Premec in predsednik RD Rudar Uroš Drobnič.


Kaj je bila tema?

Tema video konference je bila predstavitev stališča prvoligašev, kar pa se je po navedbah našega vira na določeni točki spremenilo v dva vprašljiva in zelo zanimiva predloga iz strani vodilnih na RZS ter predsednika prvoligašev. 

Predlog 1

Na dan je prišla zanimiva pobuda, da naj Združenje 1. B lige pooblasti koordinacijsko skupino (torej Potokarja, Premca in Drobniča), ki bo lahko sama odločala o spremembi tekmovalnega sistema. Koordinacijska skupina je jasno povedala, da se s tem ne strinja, saj morajo o spremembi tekmovalnega sistema odločati vsi člani Združenja.

Predlog 2, ki pa se sliši bolj kot grožnja/pritisk

Ob tem manevru vodstva RZS, natančneje samega predsednika zveze Franja Bobinca, so vsi trije člani koordinacijske komisije začudeno privzdignili obrvi. Predsednik naj bi namreč dejal, da, v kolikor se ne bo dalo situacije rešiti preko Združenj vseh posameznih lig, bo vodstvo Rokometne zveze vzelo stvari v svoje roke in samo odločilo, kakšen bo tekmovalni sistem v naslednji sezoni. 

Kam se bo obrnila barka?

V prihodnjih dneh bo predsednik Združenja prvo-be-ligašev preko maila poslal gradivo za novo korespondenčno sejo vsem članom omenjenega Združenja. O čem bo govora, kakšni bodo predlagani sklepi, ali bo potekalo glasovanje ali zgolj izmenjava mnenj – bomo videli čez nekaj dni.

Komentarji