Marguč in Blagotinšek se vračata domov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo le dva dni po veliki zmagi nad Zagrebom, v Zlatorogu igrali še proti madžarskemu velikanu Veszpremu. Celjski rokometaši so po včerajšnji novici že uvrščeni v izločilne boje Lige prvakov, a urnik tekem v skupinskem delu tekmovanja ostaja enak.


Veszprem se že leta in leta trudi in želi osvojiti vrh Evrope. Silna vlaganja, zvezdniki in menjave trenerjev, do sedaj še niso prinesli uspeha. Morda se to zgodi letos, čeprav je ekipa, ki je še brez naslova, letos že imela možnost osvojiti enega od dveh naslovov v eni sezoni. Veszprem je bil namreč poleg tudi na decembrskem zaključnem turnirju, ki ga je dobil Kiel, ki je Madžare premagal v polfinalu. Seveda si sedaj želijo udeležbe tudi na turnirju ob koncu sezone, katerega so se sicer udeležili že šestkrat. Štirikrat so bili že tik pred ciljem, enkrat so se že videli na vrhu, v finalu vodili že za devet zadetkov, ki pa so jih v zadnjih desetih minutah zapravili in nato proti Kielcam izgubili po izvajanju sedemmetrovk. Kljub številnim nastopom v samem zaključku tekmovanja, domačih naslovih, naslovih v SEHA ligi, to za ta ambiciozni klub, ki ga vodi Španec David Davis, ni dovolj. Tekma v Celju bo posebna tudi za nekdanja člana in otroka Celja Pivovarne Laško Gašperja Marguča in Blaža Blagotinška.

V 11. krogu EHF Lige prvakov prihajajo v Celje, ki ga je za razliko od njih že osvojil. A skoraj desetkratna razlika v proračunu je seveda današnja razmerja začrtala drugače. To se je videlo tudi v prvem obračunu te sezone, ko je Veszprem v 4. krogu doma prišel do visoke zmage. V petnajstih medsebojnih dvobojih gre za ekipo, s katero imajo Celjani najslabši medsebojni izkupiček. V dosedanjih tekmah lige prvakov je Celje slavilo samo enkrat, ena tekma se je končala brez zmagovalca, vseh ostalih trinajst pa je pripadlo Madžarom, ki so dobili tudi dve tekmi SEHA lige. Vse kaj drugega, kot zmaga gostov, bi bilo seveda izjemno presenečenje, Madžari sicer v Celje prihajajo neposredno iz Barcelone, kjer so v torek odigrali zaostalo tekmo z Barco, pivovarji pa so doma igrali z Zagrebom.

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji