Marguč in Vujović poškodovana, v Barcelono vpoklican Kastelic

Slovensko moško člansko rokometno reprezentanco v prihodnjem tednu čaka velik izziv. V španskem Granollersu se bo podala v lov na olimpijsko vozovnico. Izbrani vrsti pri tem ne bosta mogla pomagati Gašper Marguč in Miljan Vujović.


Oba slovenska reprezentanta, ki sta bila del izbrane vrste na zadnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji, sta sodelovanje morala odpovedati zaradi poškodbe. Marguč, izvrstni desnokrilni rokometaš madžarskega Veszprema je z igrišč že nekaj časa odsoten zaradi težav s stopalom, medtem ko ima vratar Stuttgarta, Vujović težave s prepono.

Selektor Uroš Zorman je na priprave v Barcelono, kjer se bo reprezentanca zbrala to nedeljo, dodatno vpoklical vratarja nemškega Lemga, Urha Kastelica. Poleg slednjega so na seznamu vabljenih igralcev ostali krilni igralci Tilen KodrinTadej MazejStaš Slatinek JovičićBlaž Janc in Domen Novak, zunanji igralci Borut MačkovšekPeter ŠiškoAleks VlahDean BombačMiha ZarabecJure Dolenec in Nejc Cehte, krožni napadalci Blaž BlagotinšekMatej GaberKristjan Horžen in Matic Suholežnik ter vratarja Klemen Ferlin in Urban Lesjak.

Za eno izmed dveh vstopnic na poletne olimpijske igre v Parizu se bo slovenska reprezentanca potegovala v konkurenci Brazilije, Španije in Bahrajna. Z južnoameriškimi predstavniki se bo pomerila na uvodni tekmi v četrtek, 14. marca ob 21. uri. Dan kasneje bo ob enakem času sledil dvoboj s Španijo, Bahrajn pa ji bo nasproti stal v nedeljo, 17. marca ob 15.15. V Sloveniji bo vse tri tekme prenašal Planet TV, ki je pridobil pravice za moški olimpijski kvalifikacijski turnir.

Vstopnice za kvalifikacijski turnir so še vedno v prodaji. Organizatorji ponujajo tako dnevne (ogled dveh tekem) kot tudi vstopnice za celoten turnir (vseh šest tekem). Prve so na voljo po ceni med 10 in 25 EUR, medtem ko se cena slednjih giblje med 22 in 55 EUR. Nakup je možen preko spletna na povezavi TUKAJ.

Slovenski rokometaši so na olimpijskih igrah do danes nastopili trikrat. Premierno so bili del športnega veledogodka leta 2000 v avstralskem Sydneyju in tekmovanje sklenili na osmem mestu. Štiri leta pozneje so bili v Atenah 11., najvišje pa se zavihteli leta 2016 v Rio de Janeiru v Braziliji, ko so bili šesti. Rokomet je prva kolektivna športna panoga, ki je zastopala barve Slovenije na poletnih olimpijskih igrah.

Komentarji