Marguč ostaja v Celju tudi naslednjo sezono

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je podaljšal sodelovanje z mladim desnokrilnim igralcem, Galom Margučem. 


Gal Marguč je član kluba od leta 2014, ko je prvič podpisal pogodbo za člansko ekipo. V 388 tekmah je dosegel kar 1502 zadetka za celjski klub, zato so se v Celju odločili za podaljšanje. Trenutno Gal opravlja rehabilitacijo, zaradi operacije rame, vrnitev na rokometna igrišča pa naj bi bila zanj predvidena nekje v začetku naslednje sezone. 

Gal Marguč: “Vesel sem podaljšanja pogodbe, saj ostajam v mojem klubu, ki mu trenutno žal ne morem pomagati kakor bi želel. Sem na sredini rehabilitacije po operaciji rame, a fantje odlično opravljajo delo in verjamem, da jim, oziroma nam bo uspelo uresničiti zastavljene cilje. Smo blizu, ni pa še nič odločeno ali osvojeno, zato vem, da bodo vsi dali vse od sebe, da bo temu tako. Moramo biti maksimalni na igrišču, dokler tudi matematika ne potrdi uspeha. Če nam uspe, verjamem, da se nam obeta zanimiva naslednja sezona. Kjer pa najprej seveda pričakujem, da se najprej povsem pozdravim in nato sto odstotno lahko pomagam ekipi.”

Alem Toskić, trener:Tudi z Galom smo podaljšali sodelovanje in vesel sem, da ostaja z nami. Do poškodbe, ki ga je oddaljila z igrišč, je bil na zelo visokem nivoju, v formi in je pokazal, da lahko veliko pomaga ekipi. Je igralec z izkušnjami, zato nam lahko tudi v naslednji sezoni veliko pomaga. Čakamo ga, da se vrne, upam, da bo to čim hitreje in da ga bomo tudi drugo sezono spremljali na enakem nivoju, kot je bil v prvem delu te ter da bosta s Cokanom tvorila odličen tandem na desnem krilu.”

 

FOTO: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Komentarji