Marguč: “To je največji slovenski rokometni derbi”

Danes ob 20. uri bo v Zlatorogu vroče. V Celje na gostovanje prihajajo velenjski rokometaši, ki so najbližji zasledovalci vodilne ekipe lige NLB, Celja Pivovarne Laško. Kaj so povedali pred tekmo?

 


Gal Marguč, rokometaš Celja Pivovarna Laško:
“To je največji slovenski rokometni derbi in tokratni bo imel še posebej velik vložek, saj imamo pred Gorenjem na vrhu lestvice točko prednosti. Zavedamo se, da bo tekma zelo zahtevna, zato bomo morali biti maksimalno zbrani od prve do zadnje sekunde. Želimo si številčne in bučne podpore naših navijačev. Kot lahko vidimo je najboljše povabilo vsem privržencem naša dobra forma, ki jo kažemo v nadaljevanju sezone. Verjamem, da bomo tudi v nedeljo prikazali dobro predstavo ter razveselili naše občinstvo.”

 

Emir Taletović, rokometaš Gorenja Velenja:
“V nedeljo nas čaka nov derbi. Ta tekma prinaša zelo veliko, saj lahko že zdaj napove državnega prvaka, v primeru, da se nobeni od ekip ne zgodi kakšen kiks do konca sezone. Mi smo takoj po tekmi z Loko začeli s pripravami na Celjane, ki so tako kot mi v februarju igrali na dveh frontah. Mi bomo v tekmo vstopili maksimalno in dali od sebe največ kar lahko.”

 

FOTO: Jan Gregorc

Komentarji