Maribor pripeljal vratarja, ki se v 1. NLB vrača po 14 letih

Iz Rokometnega kluba Maribor Branik sporočajo, da so se dogovorili za sodelovanje z 38-letnim Gregorjem Lorgerjem. Vratar, ki je v slovenskem državnem prvenstvu nazadnje branil leta 2006 pri Celju Pivovarna Laško, se tako vrača v domovino. 


Lorger si je v 14-letih v vlogi legionarja nabral ogromno mednarodnih izkušenj. Iz Celja se je najprej podal k španskemu Valladolidu, kjer je prebil tri sezone. S tem pa njegovega udejstvovanja v Španiji še ni bilo konec. Najprej je v sezonah 2009-2011 igral za Naturhouse La Riojo, nato pa je sledila selitev v Nemčijo, kjer je igral za TV Bittenfeld. V naslednjih letih je Lorger zaigral še na Katarju in Madžarskem, se nato znova vrnil v Španijo, zadnje tri sezone pa je branil za nemški ASV Hamm-Westfalen.

V Mariboru pričakujejo, da bo 205 cm visoki vratar s svojimi izkušnjami lahko ogromno pomagal mladim in nadarjenim rokometašem v Mariboru. “Ob klicu športnega direktorja Branka Bedekoviča, ki mi je predstavil klubsko vizijo za naslednjo sezono, smo se hitro dogovorili za skupno zgodbo. Prepričan sem, da bo sodelovanje uspešno. Upam, da bom mladi ekipi s svojimi izkušnjami pomagal in da bomo dobro sodelovali. Sam sem mlad po srcu, zato mislim, da z vključevanjem v ekipo ne bo težav,“ je ob podpisu pogodbe povedal izkušeni Lorger.

Foto: RK Branik Maribor

 

Komentarji