Mariborčani nemočni na prvi tekmi na Portugalskem

Rokometaši Maribor Branika ta konec tedna gostujejo na Madeiri, kjer se v 3. krogu EHF Challenge Cupa merijo z ekipo AM Madeira Andebol SAD. Portugalska zasedba, ki je v sezoni 2018/2019 igrala v finalu tega tekmovanja, je prvo tekmo zanesljivo dobila z 31:23.


Mariborčani so korak s tekmecem držali le v uvodnih minutah, ko se je s tremi goli izkazal Andraž Velkavrh. V nadaljevanju so sledile slabe minute ko ni pomagala niti minuta odmora trenerja Davorja Rokavca. Domača ekipa je prišla do lepe prednosti, polčas pa se je končal z izidom 16:9.

V drugem polčasu so se Mariborčani izkazali z nekaj dobrimi trenutki in se tudi približali na štiri gole zaostanka, a je ekipa iz Madeire v končnici znova igrala odlično in prišla do zmage z visoko prednostjo (31:23).

Najboljši strelec Maribora je bil s sedmimi goli Andraž Velkavrh, šest pa jih je dodal Filip Jerenec. Pri Madeiri so se s po petimi goli izkazali Daniel Santos, Elias Nogueira, Elledy Semedo in Pedro Peneda.

Povratni obračun, ko bo v vlogi gostitelja tekme Maribor, je na sporedu v nedeljo ob 18. uri po slovenskem času. Vijoličasti so na Madeiri oslabljeni, saj zaradi poškodb ne morejo igrati Špelić, Sok, Zugan in Golik.

3. krog EHF Challenge Cup, 1. tekma:
AM Madeira Andebol SAD
 – RK Maribor Branik 31:23 (16:9)
Madeira: Campos in Milho; Ribeiro 3, Santos 5, Silva 1, Martins, Nogueira 5, Miranda 2, Semedo 5, Peneda 5, Vrazalica 1, Gomes 4, Pedroso in Freitas.
Maribor: Kocjančič in Ferjan; Kljun 3, Planinšek 2, Špelić, Sok, Hočevar, Jerenec 6, Miličević 1, Velkavrh 7, Ranevski, Budja, Jerebie 2 in Sivka 2.

Komentarji