Mariborčani poskrbeli za okrepitev sezone

RK Maribor Branik je še na začetku sezone poskrbel za odmevno okrepitev. V dvorano Tabor se vrača nekdanji član Vijoličastih Nikola Špelić, ki je na večni lestvici strelcev Maribora na trenutnem tretjem mestu.


28- letnika se je v Mariboru prijel vzdevek “Vijoličasti bombarder”, za vijoličaste pa je zaigral že med letoma 2012 in 2016. V omenjenem obdobju je za štajerski klub v slovenskih in evropskih tekmovanjih dosegel 698 in se z zlatimi črkami zapisal v klubsko zgodovino.

“Občutki ob vrnitvi v Maribor so zelo dobri. V tem klubu sem preživel kar nekaj časa, zato okolje odlično poznam. Vem, kako klub funkcionira, hkrati pa sem prepričan, da je ta prestop dobra poteza zame in za Maribor,” ob vrnitvi v Maribor razmišlja Špelić, ki je zaradi vseh izjemnih dosežkov štajersko prestolnico ohranil v lepem spominu: “Maribor je super mesto, lepo mesto. Tukaj sem se vedno počutil kot doma. Na Maribor me vežejo sami lepi spomini.”

Po odhodu iz Maribora je Špelić zaigral za portugalski Porto, v zadnji sezoni pa je branil barve Gorenja Velenja. Na začetku svoje kariere je bil tudi član hrvaške mladinske reprezentance.

“Od mojega odhoda se je ekipa povsem spremenila, ostal je le Tadej Sok. Fantje, ki so začeli sezono, niso tako izkušeni, a v ekipi vidim veliko potenciala za prihodnost. Kar se tiče rezultatskih pričakovanj, ne želim ekipe in tudi sebe postavljati pod kakršenkoli pritisk. Najpomembnejše bo to, da na vsaki tekmi damo vse od sebe in s tem tudi napredujemo. Takšno delo je vedno nagrajeno z dobrimi rezultati,” še dodaja Špelić.”

197 cm visoki Hrvat bo pomlajeni mariborski ekipi prinesel prepotrebne izkušnje. Gre za izredno kvalitetnega in nevarnega zunanjega igralca, kar bodo Mariborčani v letošnji sezoni močno potrebovali. Špelić se bo ekipi na treningih pridružil naslednji teden, kar pomeni, da bo kandidiral za nastop na tekmi tretjega kroga prvenstva, ko bodo Mariborčani v dvorani Tabor gostili Velenje.

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji