Mariborčani v zaključku zapretili Velenjčanom, ki so vendarle izvlekli celo kožo

Prva tekma 15. kroga je bila odigrana v Rdeči dvorani kjer so rokometaši Gorenja gostili zasedbo Maribora. Velenjčani so 50 minut narekovali potek srečanja in zdelo se je, da bodo tekmo mirno pripeljali do konca. A Mariborčani so v zadnjih desetih minutah stopili na plin in pošteno ogrozili vodstvo domačih. Ti so se na koncu vendarle izvleki in slavili minimalno zmago z 23:22.


Velenjčani so silovito vstopili v tekmo in v 7. minuti po zadetku Urbana Pippa (skupaj 7 golov) in na krilih obramb Emirja Taletoviča (10 obramb v prvem delu igre) povedli s 5:1. V nadaljevanju so se prebudili tudi gostje in v 13. minuti zaostanek prepolovili (6:4). Sledil pa je nov nalet gostiteljev, ki so vnovič prišli do štirih golov naskoka (9:5). Mariborčani, so v nadaljevanju poizkušali ujeti priključek in se tako v po delnem izidu 0:3 v 25. minuti še enkrat približali na dva zadetka zaostanka. Do konca prvega polčasa smo bili nato priča igri gol za gol. Ekipi sta na odmor odšli ob razliki treh golov (13:10).

Domačini so odločno odprli tudi drugi polčas in v 35. minuti povedli že s sedmimi zadetki prednosti (17:10). Štajerci so se še enkrat na tekmi podali v lov za znižanjem zaostanka. V golu Velenjčanov je še naprej blestel Taletović, ki ni dovolil, da bi Mariborčani ujeli priključek. Velenjske ose so v nadaljevanju Mariborčane varno držale na razliki petih oziroma šestih golov. In tako je bilo vse do 50. minute. Nato pa so gostje stopili na plin in v zadnjih petih minutah razliko še enkrat več na tej tekmi znižali na zgolj dva zadetka (23:21). Štajerci so se v zaključku še dodatno približali, a so na koncu Velenjčani uspeli ohraniti celo kožo. Tekma se je končala z minimalno zmago gostiteljev (23:22).

GORENJE VELENJE : MARIBOR BRANIK  23:22 (13:10)
Pipp 7, Drobež in Grmšek po 3; Sok in Budja po 5
Taletović 17 obramb (44%); 

FOTO: Jan Gregorc / RK Gorenje Velenje

Komentarji