Mariborčani zanesljivo do zmage v domači dvorani

V zaključku rokometnega vikenda smo danes zvečer lahko spremljali tekmo med Mariborom in Loko. Maribor je z 30 točkami na trenutnem 4. v končnici za prvaka, Loka pa je z 22 na zadnjem mestu. Maribor je z optimizmom krenil v tekmo, Loka pa razloga za dobro napoved ni imela, saj je v prejšnjem krogu z visoko razliko izgubila proti Velenju. Tekma je bila ves čas pod nadzorom domačinov, ki so v končnici za prvaka vknjižili prvo zmago.


V dvorani Tabor smo v začetnih minutah lahko videli zelo majhno število zadetkov. Po desetih minutah igre je rezultat na semaforju kazal 3 : 2. Po začetnem krču so Mariborčani v 14. minuti prvič povedli s +2 (5 : 3) in se z delnim rezultatom 5 : 0 popolnoma oddaljili od tekmeca. Gostje niso našli poti do gola Štajercev, domačini pa so pridno izkoriščali nerazpoložljivost Škofjeločanov. Maribor je na igrišču prevladoval in prvi del tekme dobil z 15 : 8.

V drugem polčasu smo lahko videli podobno sliko kot v prvem. Mariborčani so nadaljevali s svojo hitro igro in čvrsto obrambo. V 36. minuti so se gostje vendarle približali na štiri gole zaostanka (18 : 14), a je prednost iz prvega polčasa gostom onemogočala priključek. Domači rokometaši so igrali povsem sproščeno in mirno, do konca tekme pa so svojo prednost le povečevali in zasluženo zmagali z 33 : 21.

Škofjeločani nikakor ne najdejo poti iz krize. Po visokem porazu z Gorenjem in Mariborom bodo varovanci Roberta Beguša po reprezentančnem premoru 19. aprila gostovali v Celju, kjer jih zopet čaka težka naloga. Maribor bo čez slabih štirinajst dni gostoval v Kopru.

FOTO: RK Maribor Branik

Komentarji