Mariborčani že načrtujejo za naslednjo sezono

Rokometaši so imeli v času božično-novoletnih praznikov skoraj štirinajst dni odmora, kar pa za mariborsko urpavo ne moramo reči. Med tem, ko je v javnost pokukala novica, da naj bi vijoličaste ob koncu sezone zapustil Stefan Žabič, je predsednik vijoličastih, Branko Bedekovič, brž zavihal rokave.


Mariborska četa je prvi del sezone zaključila na uspešnem četrtem mestu, kjer so točkovno izenačeni s tretjeuvrščenimi Velenjčani. Sedaj se Mariborčani že pripravljajo na nadaljevanje sezone.

Foto: RD Koper/Matia Ščukovt

V javnost pa je pritekla tudi nekoliko tiha novica, da naj bi mariborski krožni napadalec Stefan Žabič, konec sezone zamenjal svojo barvo dresa. Vrnil naj bi se v svoj matični klub. Bedekovič ni dolgo stal križem rok in brž zavihal rokave. Podpisali so triletno pogodbo s perspektivnim 20-letnim srbskim maldinskim reprezentantom Vukom Milenkovićem. Milenković trenutno brani barve beograjskega Partizana.

O okrepitvi je, za klubsko spletno stran, Bedeković dodal: “Ves čas spremljamo rokometni trg in se usklajujemo z našimi potrebami. Nekaterim igralcem v naši ekipi potečejo pogodbe. Vsekakor je interes, da igralcem, ki dajejo svoj doprinos k uspehu, pogodbe podaljšamo. Kljub temu pa moramo imeti pripravljene rešitve v primeru njihovih odhodov. Po nekaterih informacijah se Stefan Žabič po tej sezoni vrača v svoj matični klub. Ne želimo ničesar prepuščati naključju, zato smo hitro odreagirali in poiskali zamenjavo. Pogodbo za tri sezone nam je uspelo podpisati z Vukom Milenkovićem, srbskim mladinskim reprezentantom, ki velja za enega najbolj perspektivnih krožnih napadalcev v Evropi. To je še ena izmed potez v sklopu klubske politike, saj smo prepoznavni po tem, da dajemo priložnost za razvoj vrhunskim talentom v regiji in jim omogočamo prehod v najmočnejše klube na svetu. Vuk Milenkovič bo tako skupaj z Iulianom Jerebiem v naslednji sezoni tvoril vrhunski tandem na poziciji krožnega napadalca.”

Foto: RK Maribor Branik

Mariborčani so svoje pokalno tekmovanje že zaključili, v šestnajstini pokala so jih ugnali Celjani. Se pa že aktivno pripravljajo na nadaljevanje sezone. Spomladanski del sezone začnejo z gostovanjem pri Riko Ribnici.

Komentarji