Markota: “Igralci so pričakovali lažjo nalogo”

Rokometaši Slovenj Gradca so v petek vpisali tretjo zmago v tej sezoni Lige NLB. Na gostovanju v Mariboru so zanesljivo opravili z gostitelji, ki so bili pred tekmo na visokem četrtek mestu lestvice. Korošci so bili boljši s 30:26.


“V tekmo nismo vstopili zbrano. Mislim, da so igralci pričakovali lažjo nalogo. Borbenosti jim ne morem očitati, saj so se borili do zadnje minute, a tekmo smo zares začeli slabo in se takoj znašli v zaostanku. Proti kakovostni ekipi, kar Slovenj Gradec je, se razlike ni dalo več izničiti. Prišli smo sicer na dva gola razlike, a je nato znova padla osredotočenost. Ekipi Slovenj Gradca lahko na koncu čestitam za zasluženo zmago,” je po porazu s Korošci povedal trener Maribora Siniša Markota.

Po tekmi je bil vidno zadovoljen trener Slovenj Gradca Sebastjan Sovič: “Mislim, da smo vso tekmo, z izjemo nekaj minut sredi drugega polčasa, igrali zelo dobro. Maribor Branik je v prvem polčasu v napadu imel težave, tekmeci niso bili dovolj pogumni. Mi smo to izkoristili in si nabrali lepo prednost. V drugem polčasu smo nato bolj ali manj nadzirali rezultat. Gostitelji so sicer imeli napad za -2, ampak na koncu smo postavili stvari na svoje mesto. Pohvalil bi svoje fante za izreden pristop, imamo še veliko rezerv, ampak tokrat je bilo dovolj. Pohvalil bi tudi Mariborčane, ki so prikazali zelo solidno igro. Vem, da njihov trener ne bo zadovoljen, a ekipa, lahko igra le tako dobro, kot ti tekmec dovoli.”

FOTO: Anamarija Valentina Dajnko/RK Maribor Branik

Komentarji