Markota: “Kaj takšnega se mi v trenerski karieri še ni zgodilo”

Rokometaši vijoličastih so v novi sezoni lige NLB ob šestih odigranih tekmah dosegli tri poraze in tri zmage. Ob reprezentančnem premoru so na mariborski strani opravili pogovor z glavnim trenerjem Sinišo Markoto, ki je predstavil svoj pogled na dosedanji potek sezone.


“Z začetkom sezone nisem povsem zadovoljen. V Kopru smo v treh minutah zapravili dobljeno tekmo, pred premorom pa smo doživeli še dva domača poraza, cilj pa je jasno bil zmaga na vsaj eni od teh dveh tekem. Pristop na zadnji tekmi proti Dobovi ni bil pravi. Nikoli ni sramota izgubiti, pomemben pa je način tvoje igre, ki pripelje do poraza. Na omenjeni tekmi smo razočarali v prvem polčasu, ko smo prejeli kar 19 golov in naredili samo tri prekrške. To se mi v trenerski karieri še ni zgodilo, vse našteto pa potrjuje, da nas čaka še veliko trdega dela,” je povedal Mariborski strateg, ki je vajeti Štajercev prevzel ob začetku letošnje sezone.

Ekipa Maribora je v letošnji sezoni doživela nekaj sprememb, predvsem se pozna igra v obrambi: “Če izvzamemo tekmo z Dobovo smo na vseh tekmah igrali zelo dobro obrambo in s hitro tranzicijo dosegali veliko lahkih golov. V napadu imamo na postavljeno obrambo nekaj težav, saj ekipi manjka izkušeni strelec z zunanjega položaja, ki bi lahko prevzel odgovornost, ko so preostali igralci v krču. Vse to je tudi cena mladosti, z izkušnjami se bo to izboljšalo.”

Reprezentančni premor je predviden vsaj do 14. novembra, morebitni premor pa se lahko ob velikih težavah z epidimološkimi razmerami še podaljša: “Ko bomo znova skupaj, nas čakajo tehnično – taktični treningi. To je to, kar naša mlada ekipa najbolj potrebuje,” je sklenil Markota.

Foto: Anamarija Valentina Dajnko/RK Maribor Branik

Komentarji