Markota: “Zadovoljen sem s trenutnim stanjem”

S pripravami na novo sezono so pričeli tudi rokometaši Maribora, ki bodo s povsem pomlajeno ekipo skušali popraviti vtis iz prejšnje sezone. Nehvaležno predzadnje mesto v prejšnji sezoni bo skušal popraviti novopečeni trener Maribora in znanec slovenske rokometne javnosti Siniša Markota.


Vijoličasti bodo prve tedne priprav posvetili telesni pripravljenosti, nato pa bodo na vrsto prišle tudi prijateljske tekme: “Zadovoljen sem s trenutnim stanjem. Vidi se, da so fantje med premorom delali po načrtu. Premor je bil dolg, rezultati na prvem treningu pa so bili dobri,” razkriva Siniša Markota, ki je predstavil tudi načrt za delo v prihodnjem mesecu: “Uvodni teden je namenjen tudi spoznavanju, nato pa sledita dva zahtevna tedna, ko bomo konstantno treniral dvakrat na dan. Zjutraj bomo delali v fitnesu in na atletskem stadionu, popoldne pa se bomo v dvorani že posvečali rokometu. Prihajajoča dva tedna bosta tako zares udarna, nato pa že prihajajo prijateljske tekme in posledično znižanje intenzitete treningov ter seveda delo na taktiki.

Seznam igralcev, ki so se začeli s pripravami na novo sezono: Anže Blagotinšek, Izidor Budja, Mark Ferjan, Matija Golik, Jure Hedl, Jan Hočevar, Filip Jerenec, Matic Košec, Gregor Lorger, Adrian Miličević, Filip Rakita,   Nejc Planinšek,  Gašper Pungartnik, Tadej Sok,  Erik Štamic, Blaž Vogrin in Stefan Žabić.

Komentarji