Martin Kocjančič: “Igrati proti Izoli na Kraški je psihološko veliko težje kot v Celju”.

V Izoli zadnje dni intenzivno poteka sestavljanje moštva za naslednjo sezono, ki jo bodo rokometaši Izole otvorili s tekmo v 1. ligi NLB proti Mariboru. Pri obalnem prvoligašu so po prihodu Thomasa Postogne kadrovanje med vratnicama zaključili z obalnim znancem Martinom Kocjančičem. Z Visokoraslim mladeničem, ki prihaja iz okolice Rižane, so v Izoli opravili kratek intervju ob prihodu v klub.


Vodstvo Izole je v svoje vrste zvabilo novega vratarja in tako zaključilo s polnjenjem kapacitet med vratnicama. Po Thomasu Postogni je to še druga poletna okrepitev, a v Izoli trdijo da iskanja novih moči še ni zaključeno.

Martin Kocjančič, ki se z rokometom ukvarja že celih 16 let (od 1. razreda osnovne šole) je zaupal pričakovanja in cilje, povezane z rokometom: “Želim si napredka vsako sezono, po vsaki želim biti boljši”, je uvodoma začel in v isti sapi nadaljeval: “Začel sem pri Kopru in tam igral dolgo časa, nato za eno sezono prestopil v ljubljanski Slovan. Vrnil sem se v matični Koper, nato je prišlo zanimanje iz vrst Maribora”. Ambiciozni vratar se v štajerski prestolnici ni preveč naigral, po menjavi okolja v vselej “vročo” Izolo kot posojeni igralec pa dodaja: “Zelo sem vesel sodelovanja z Izolo, navsezadnje tu poznam nekaj fantov, med drugim vratarja Postogno, s katerim sva v Kopru že sodelovala v preteklosti in menim, da lahko skupaj prispevamo pomemben delež med vratnicama”.

Pred zaključkom klubske predstavitve je Martin povedal: “Nestrpno pričakujem pričetek prvenstva, mislim, da je ta epidemija vsem športnikom močno povečala apetite po dvobojih. Menim, da je obstanek v prvi ligi z Izolo vsekakor mogoč, toda, zakaj ne tudi kakšno mesto višje?”

Kot navijaško anekdoto je novopečeni član izolskega moštva zaupal : “Ribari so sigurno najbolj temperamentni navijači. Sigurno nam lahko dajo dodatna krila. Pred leti sem v majici Kopra že igral proti Izoli v športni dvorani na Kraški in moram povedati, da je na takšnih derbiji izreden pritisk, zlasti za manj izkušene igralce. Derbi Izola – Koper je s psihološkega vidika veliko težje igrati v Izoli, kot v Celju”.

Avtor: Martin Franetič

Komentarji