Matea Pletikosić: “Poznalo se nam je deset dni karantene”

Rokometašice Krima Mercatorja po težkem obdobju zaradi predpisane karantene na drugem gostovanju v Delo EHF Ligi prvakinj niso osvojile točk. Tekmice iz Francije so bile doma v 4. krogu elitnega evropskega tekmovanja boljše s 33:27(19:11). Pri Metz Hanball je bila z osmimi goli najbolj učinkovita Slovenka Tjaša Stanko, za tigrice sta jih po šest dosegli Matea Pletikosić in Oceane Sercien Ugolin.


Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
“Začeli smo s slabo izvedenim strelom s sedmih metrov. Rešitev, do katerih smo prišli med dvobojem, nazadnje nismo realizirali. V obrambi tokrat nismo imeli razpoložene vratarke Jovane Risović, ki je bila na uvodnih tekmah ena naših ključnih posameznic. Težavo smo imeli z njihovo zunanjo linijo, ki je nismo mogli zaustaviti. Edina pozitivna stvar, ki bi jo izpostavil, je dejstvo, da smo se borili do konca.”

Matea Pletikosić, rokometašica RK Krim Mercator:
“Začele smo slabo. Tekma je bila težka, saj v obrambi nismo bile tako suverene, kot znamo biti. Prejele smo tudi nekaj lahkih golov in to se je preneslo tudi v napad. Dala sem vse od sebe, a se je poznalo, da nam manjka deset dni, ki smo jih preživele v karanteni. Na naslednji domači tekmi bomo morale biti bolj borbene v obrambi in to prenesti tudi v napad. Bolj natančne moramo biti tudi pri metih iz igre.”

Delo EHF Lige prvakinj, skupina A

Sobota, 10. oktober:
Metz Handball : RK Krim Mercator 33:27 (19:11)

Metz Handball: Stanko 8, Kanor O. 4, Burgaard 3, Micijević 3, N’Gouan 3, Perederiy 2, Nocandy 2, Copy 3, Kanor L. 1, Bont 1, Jacques 2, Le Blevec 1, Kapitanović, Bouktit, Sako.
Krim Mercator: Sercien Ugolin 6, Klemenčič 3, Kojič 2, Žabjek 2, Pletikosić 6, van Kreij 2, Ljepoja 1, Vučko 2, Gomilar Zickero 1, Abina 1, Da Silva Vieira, Risović, Vojnović, Jurič, Konotar, Svetik.

Komentarji