Med okuženimi pri Pick Szegedu tudi Slovenci

Kot smo še poročali so pri madžarskem velikanu MOL Pick Szegedu imeli težave z okužbami glede koronavirusa. Barve Szegeda brani peterica Slovencev in sicer: Borut Mačkovšek, Dean Bombač, Matej Gaber, Mario Šoštarič in Nik Henigman.


Ekipa Szegeda, ki je tako v karanteni je morala že prestaviti prvo tekmo lige prvakov proti PSGju. Po uradnih informacijah sta med okuženimi trenutno tudi Borut Mačkovšek in Dean Bombač. Oba sta se navijačem javila prek instagrama.

“Da se javim. Da je tudi mene doletel Covid-19( korona ). Tako da so sedaj 4-je dnevi so za mano in se 10 pred mano. Hvala bogu se počutim dobro, lažji simptomi in glavoboli. Upam, da tako ostane🙏🏻”, je zapisal Mačkovšek.

Navijačem je sporočilo poslal tudi Bombač, ki se drži vseh pravil glede karantene. “Kot veste, se v klubu vsak teden testiramo na covid-19. Žal so bili ob koncu prejšnjega tedna nekateri vzorci pozitivni. Moj je bil med njimi. Toda brez skrbi, bolj ali manj sem v redu in doma v karanteni. Ves čas sem v stiku z ekipo in klubom. Spremljam rokometne tekme in komaj čakam, da pridem nazaj v dvorano.”

 

View this post on Instagram

 

Hey guys! As you know all our team is testing every week for the Covid-19 to make sure that we can train and play matches and keep in safe us as also all of you, that we can enjoy the handball as much as is possible. Unfortunately at the end of last week there was some positive results, and I was one of them. But.. don’t worry, I’m more or less ok and in home quarantine. I’m in the contact on the phone, with the teammates and the stuff of @pickhandball all the time and I am following all the @ehfcl and @mkszkezilabda matches and I cannot wait to come back in the sport hall and enjoy with my lovely ball on the court with you! See you again on the field soon! Stronger then before! Stay safe! #covid19 #besafe ❤️ #corona #quarantinelife #quarantine #positive #staysafe #handball #kezilabda #testing #misshandball

A post shared by Dean Bombac 44 (@dean_bombac44) on

Po navajanju časnika Delo, naj bi bil po neuradnih informacijah med okuženimi tudi Nik Henigman. Vsi med naštetimi so v izboru Ljubomirja Vranješa za novembrske kvalifikacije za EP in januarsko SP prihodnje leto v Egiptu. Kdaj se bodo fantje lahko vrnili na rokometna igrišča še ni znano.

Foto: Nebojša Tejić/Kolektiff

Komentarji