Memorial Boga Doberška dobili Koprčani

Na že 12. tradicionalnem turnirju Boga Doberška v Dobovi so drugič zapored slavili Koprčani. Turnirja so se letos poleg domače ekipe MRD Dobova udeležili še, že omenjeni RD Koper, prvič pa smo na turnirju videli italijansko ekipo SC Pressano.


Nekoč mednarodni turnir v Dobovi, je leta 2007 dobil novo ime, Memorialni turnir Boga Doberška. Bogo je bil dolgoletni igralec, trener, gonilna sila upravnega odbora in tudi direktor kluba v Dobovi. Po njegovi smrti so vsakoletni turnir pred začetkom sezone namenili njemu.

Na turnirju so bile odigrane 3 tekme. Na prvi sta se pomerili domača ekipa in gosti iz Italije. Slednji so v lanski sezoni osvojili italijansko pokalno tekmovanje in so četrtouvrščena ekipa italijanske prve lige. Nasprotniki so Dobovčane presenetili in v prvih minutah tekme povedli s 5:1, nato pa so se domači zbrali in na koncu slavili z rezultatom 31:27.

Sledil je obračun med RD Koper in SC Pressano. Slednji so bili že dodobra utrujeni, kar se je videlo v igri in na koncu tudi pri rezultatu. V drugi polčas so Koprčani stopili z 9 goli prednosti, zmagovalci lanskega turnirja pa so na koncu ekipo iz sosednje Italije ugnali z rezultatom 31:17.

Za konec je sledila najzanimivejša in tudi odločilna tekma o zmagovalcu turnirja. V prvem polčasu je odlično kazalo domači ekipi, s trdo obrambo so Primorcem zelo oteževali delo in prvi polčas zaključili z rezulatatom 14:9. Zgledalo je že, da bodo Dobovčani prvič v zgodovini turnirja, slednjega tudi osvojili. V drugem polčasu je sledil preobrat. Veliko zgrešenih strelov domače ekipe in šibkejšo obrambo so Koprčani izkoristili in Dobovčane nadigrali ter zmagali z 28:20.

Za najboljšega streleca turnirja je bil izbran Lucian Bura(MRD Dobova), najboljšega vratarja Tilen Leben(MRD Dobova), za najboljšega igralca turnirja pa Grega Krečič(RD Koper).

Sandi Markl, trener Dobove: »Današnji turnir bi opisal kot toplo – hladno, tako kot po moje vsi. Na trenutke, predvsem obrambno, je izgledalo zelo korektno. Vidi se, da imamo relativno novo ekipo, imamo 7 novih fantov. Te fantje so zelo mladi, tu govorimo predvsem o starosti 20, 21 let, kar pa tudi ni tako slabo, saj smo s to mladostjo dosti dobili na sami hitrosti, kar se je v prvem polčasu tekme proti Kopru, videlo v sami tranziciji. V drugem polčasu se je pokazala naša neuigranost, predvsem v napadu, imeli smo kar nekaj zgrešenih strelov iz razdalje, tehničnih napak. Takrat se je stvar obrnila in so nas Koprčani začeli kontrirati. V drugem polčasu je bila sama obramba šibkejša. Poskušal tudi z levičarji na “halfu”, nisem menjal diagonale oz. daljše menjave na drugi poziciji v obrambi, tako da Kučič večinoma v drugem polčasu obrambe ni igral.  Tu nam manjka predvsem rotacija. Danes je bil, zaradi smrti v družini, odsoten Majić, ki je pomemben člen na liniji. Kar se same tranzicije tiče, nam bo vsekakor v veliko pomoč tudi Domen Novak. Upam, da bomo uspeli čim prej rešiti njegov status. Z videnim sem zadovoljen, predvsem v prvem polčasu, mogoče celo malo presenečen, predvsem pa so fantje pokazali karakter. Je pa dejstvo, da se po treh tednih priprav ne moremo pričakovati, da bo 60minut vse pravilno funkcioniralo. Danes smo poskušali odigrati tudi nekaj akcij, ki jih na treningih še nismo uspeli popolnoma izpiliti. Koperčani so vsekakor v neki drugi fazi priprav, saj naslednji teden že igrajo kvalifikacije za Evropo.«

 

Peter Mičović, trener Kopra: “Današnji turnir je bil vsekakor dobrodošel. Dobro smo odigrali tekmo proti Dobovi. Na tekmi proti Dobovi sem bil s pristopom igralcev vsekakor zadovoljen, predvsem z igro drugega polčasa. Vsekakor menim, da imamo izredno talentirano ekipo, ki lahko še ogromno napreduje. Dejstvo je, da nas zdaj čakata dve kar težki tekmi proti Kadetten Schaffhausen. Potem nas čaka kar težek razpored v 1. NLB Leasing ligi, česar se pa zelo veselim, saj fantom zelo zaupam. Danes so fantje pokazali svoj pravi karakter, mislim da imam zelo dober pogled v ekipo in tudi fantje so sprejeli moj način dela, kar se je tudi pokazalo danes v drugem polčasu tekme proti Dobovi.”

 

Dosedanji zmagovalci turnirja:

RK Nexe Našice(2007), RK Krka (2008), (2009), (2010), (2011), RK Gorenje Velenje (2012), RK Gorenje Velenje (2013), Reprezentanca Bahraina (2014), RK Trimo Trebnje (2015), RK Trimo Trebnje (2016), RD Koper (2017)

 

Pripravili: Larisa Vogrinc, Manja Fišter

Foto: Manja Fišter, MRD Dobova, Larisa Vogrinc

Komentarji