Memorial Vinka Kandije dobile KRIMOVKE!

Ta vikend je v prenovljeni dvorani Kodeljevo potekal že tradicionalni Memorial Vinka Kandije. Na prijateljskem oziroma bolje rečeno pripravljalnem turnirju pred sezono so se pomerile ekipe RK Krim Mercator, RK Podravka Vegeta, ŽRK Budučnost Podgorica, RK Lokomotiva Zagreb. Pokal so na koncu že drugo leto zapored dvignile Krimovke!


V petek so Krimovke suvereno začele turnir in na svoji prvi tekmi premagale Podravko z rezultatom 33:28. Turnir so sicer otvorile rokometašice Lokomotive in Budućnosti. Po zelo napeti končnici so zmagale Zagrebčanke s 24:23. 

V soboto so domačinke iz Ljubljane igrale najprej jutranjo tekmo proti RK Lokomotiva Zagreb. Že po prvem polčasu so vodile s 3 zadetki prednosti (13:10) in to prednost so zadržale do konca tekme. Zmagale so s 24:21.

Za tem sta se med seboj pomerili Podravka in Budućnost. Na tej tekmi nismo videli veliko golov, saj je bil končni rezultat 19:18 za Budućnost.

Zvečer pa je sledil še dvoboj Krimovk in Podravke, ki sta se udarili za prvo mesto na turnirju. Po že kar velikem zaostanku petih zadetkov ob polčasu (10:15), so se ljubljanske tigrice v 40. minuti zbudile, Miša Marinček je zaklenila svoja vrata in domačinke so preobrnile izid v svojo korist ter na koncu slavile s 3 goli prednosti (24:21).

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov

Komentarji