Mežnaršič: “Celje je bilo zrelo za poraz”

Obračun vodilnih ekip na domači sceni se je po hudem in enakovrednem boju končal z zmagoslavjem državnega prvaka iz Celja. Štajerska ekipa je po dvanajsti zmagi – ob 100-odstotnem izkupičku – prednost pred najbližjima zasledovalcema iz Velenja in Trebnjega povečala na štiri točke, dolenjski zasedbi pa je drugič v tej sezoni spodrsnilo v državnem prvenstvu.


Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
“Vsekakor smo pričakovali, da bo tekma težka. Odlično smo jo začeli, naredili razliko, vendar smo se zavedali, da bo težko držati Trimo Trebnje na tako visoki razliki. Prav tako smo morali rotirati igralce, saj je bila tekma fizično naporna. Predvsem drugi polčas je bil resnično borba, borili smo se kot levi, ni pa bil to najlepši rokomet za gledalce. Vendar pritisk je bil velik, nasprotnik sproščen in tekmo smo morali zmagati, igra pa je bila temu primerna.”

Marko Mežnaršič, pomočnik trenerja Trima Trebnje:
“Škoda, ekipa Celja Pivovarne Laško je bila zrela za poraz. Pokopale so nas napake v napadu v prvem polčasu in v končnici tekme, ko smo izgubili preveč žog. To je bilo odločilno, da smo nato doživeli poraz.”

Celjska ekipa bo v soboto gostovala pri LL Grosist Slovanu, trebanjska pa pri Kopru.
 

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji