Miha Zarabec: “Celju lahko dam še veliko!”

Celjski organizator igre je na sobotni tekmi proti Montpellieru blestel, saj je, podobno kot na debiju, zabil dvomestno število golov.


Tokrat smo 23-letnika izprašali o njegovi prihodnosti v Celju, reprezentančnem udejstvovanju in njegovem ambasadorstvu.

Miha, na tekmi leta, proti Montpellieru, ste od 12 poskusov kar 11 pospravili v mrežo in prispevali izjemno “no look pass” podajo. Zadovoljni s svojo igro?
S svojo igro sem bil zadovoljen, ampak v celoti gledano je manjkala tista “pika na i”, da bi v ključnih trenutkih potegnila cela ekipa oziroma da bi naredili končni korak k zmagi. Žal smo kolektivno gledano naredili precej napak, kar nas je stalo zmage.

Rokometna javnost vas ima precej rada, a je obenem mnenja, da boš po koncu sezone stopil stopničke višje in zapustil Celje. Pustiva to, da še imate pogodbo. Lahko zaupate našim bralcem, se lahko to zgodi?
Jaz lahko rečem, da mi v Celju ne manjka nič, da super sodelujem z Brankom (op. p Brankom Tamšetom) in ostalimi trenerji, ki so na treningih in tekmah. Všeč mi je tukaj, soigralci so mi v pomoč in super se razumemo. Dvomim, da  bi lahko v tem trenutku prišla kakšna super ponudba. Kljub temu se nikoli ne ve. Lahko se pojavi kakšen velikan z dobro ponudbo, ampak jaz sem realen in trenutno ne pričakujem kakšnih velikih ponudb. Obenem tudi vprašanje, kako bi od reagiral klub, če bi se  pojavil kakšen velikan.

Torej je v veliki meri odvisno od kluba?
Sigurno. Kot sem že prej rekel, jaz sem zadovoljen s to sredino. Imam pa še ogromno rezerv, tako da sem prepričan da lahko v Celju vse to dosežem.

Zanimiva tema med našimi bralci oziroma rokometno javnost je vaše reprezentančno udejstvovanje. Selektor Denič je že namignil, da bi vas raje preizkusil preko pripravljalnih turnirjev preden greste na veliko tekmovanje. Razočarani nad tem?
Ne, tudi sam se s tem strinjam. Tudi če sem v odlični formi, še ne pomeni, da moram igrati za reprezentanco. Realno stanje je tudi takšno da je izjemna konkurenca na mojem igralnem mestu. Vsi ti igralci ki igrajo na mojem položaju so vrhunski igralci. Bom pa seveda vesel vsakega vpoklica, vsake priložnosti, ki jo bom zagrabil z obema rokama. Mislim da bo do takrat minilo še neki časa, Jaz sem bom še naprej trudil tako kot sem se do zdaj in vem da bo ta priložnost slej ko prej tudi prišla.

Videli smo da si Hummel ambasador. Zakaj ravno oni?
Že kar nekaj časa nosim Hummel superge, mislim da že štiri leta. Že takrat sem si rekel, da bi bila lepa priložnost, če bi lahko sodeloval z njimi. In to se mi je tudi uresničilo. Bil sem zelo vesel, da sem se lahko dogovoril z njimi. Vsi vemo, da Hummel velja za eno izmed najbolj priznanih športnih znamk.

Kot ambasador uporabljaš tudi njihove superge. Kako si zadovoljen z njimi?
Zelo mi ustrezajo njihove superge, saj jih, kot sem že omenil, nosim štiri leta. Upam da jih bom lahko še naprej nosil s takim zadovoljstvom.

Slišali smo da kmalu v Slovenijo prihajajo njihov novi odlični model Fire Knight. Med prvimi jih boste lahko preizkusili prav vi. Se veselite?
Res je. Komaj čakam da jih lahko preizkusim, saj so eni izmed lepših kar so jih do sedaj naredili. Sigurno bodo v veliki pozornosti sedaj ko bo svetovno prvenstvo, saj jih hummel superge nosi precej odličnih svetovnih rokometašev in veselim se da jih bom tudi jaz med tistimi ki jih bom lahko preizkusil. Res delujejo zelo kompaktno, skratka zelo super so na prvi pogled in veselim se jih.

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja