Mihajlo Mihajlovski: Počakajte! Pozitivni signali za rešitev RK Vardar

Mihajlo Mihajlovski, dolgoletni predsednik RK Vardar in zdajšnji častni predsednik se je odzval na možnost propada RK Vardar. Objavil je pismo vsem prijateljem in prijateljicam Vardarja, ki ga spodaj objavljamo v celoti.


Dragi športni prijatelji in prijateljice Vardarja,

kot častni predsednik Vardarja in dolgoletni sponzor, ki se je že 31 let ukvarjal s športom številka 1 v Makedoniji, se mi zdi težko priznati, da je klub v težkem položaju. Vedno sem bil v klubu in vedno sem hotel biti na samem vrhu. Zato želim najti rešitev za prihodnje preživetje kluba in nadaljevanje njegovih dosežkov v preteklem obdobju.

Želim, da bi igralci Vardarja zmagali v četrtfinalu Lige prvakov in se v Skopje vrnili kot zmagovalci. To bo pokazalo, da je Vardar makedonska in evropska blagovna znamka, ki že tretjič zapored igra na F4 turnirju v Kölnu, česar še ni dosegla nobena evropska ekipa.

Med mestom in pristojnimi športnimi in vladnimi institucijami je veliko razumevanja in razpoloženja, da bi našli rešitve za nadaljevanje uspešne rokometne zgodbe, ki smo jo imeli v preteklih letih. Dobil sem pozitivne signale, da bomo skupaj našli rešitev in Vardar bo še naprej uspešen klub.

Še vedno se nisem slišal z g. Sergejem Samsonenkom, vendar seveda želim govoriti in poznati njegove načrte za prihodnost. Rad bi poudaril, da je gospod Samsonenko najbolj pragmatičen človek, ki ga je Makedonija sprejela z evropskim prvakom v rokometu in rednim udeležencem Lige prvakov. Ko sem šest let nazaj na tiskovni konferenci predal klub gospodu Samsonenku, sem rekel, da je največji zagon prav to. Na srečo je bilo to tudi res.

Sergej Samsonenko je to dosegel s klubom in vsi bi mu morali dati priznanje za to, kar je storil. Samo on pozna pravo resnico in ve, kako je, ko klub dobi minimalno pomoč sponzorjev. V pogovoru z Eduardom Koksharovom, športnim direktorjem RK Vardarjem, sem ga prosil, naj preda moje prošnje igralcem in jih prosi za potrpljenje do 10. maja, da odstopijo od predčasnih prekinitev pogodb. 

Kot dolgoletni sponzor sem odločen najti rešitev za preživetje RK Vardarja, da bo še naprej ostal prvak Makedonije, SEHA zmagovalec in redni udeleženec Lige prvakov.

Hkrati pozivam vse družbe, ki želijo, da ima Makedonija evropsko ekipo, da se pridružijo tistim, ki so takoj prepoznali kakovost in blagovno znamko, ki jo ima RK Vardar.

Če bomo uspeli rešiti Vardar, mora okostje trenutne ekipe ostati enako in zagotoviti vsaj 5-6 makedonskih potencialnih igralcev in postopoma oblikovati okostje makedonske reprezentance.

Verjamem, da se bomo še naprej veselili dosežkov Vardarja.

Eno življenje – ena ljubezen

Mihailo Mihajlovski
častni predsednik RK Vardar

Upamo, da bomo tudi v prihodnji sezoni imeli močan Vardar, kar je za rokomet v tem delu Evrope ključnega pomena! 

Komentarji