Minimalen poraz proti Norvežanom, Slovenijo v polfinalu čaka Španija!

Srečanje med Slovenijo in Norveško je potekalo v precej drugačnih razmerah kot smo morebiti pričakovali še včeraj. Vsi polfinalisti so bili znani že pred samim pričetkom srečanja in Slovenija je bila zaradi portugalske zmage nad Madžarsko med njimi. Kljub temu je bilo marsikaj na kocki. Glede na remi med Španijo in Hrvaško v skupini 1, je tam prvo mesto v osvojila Španija. Zmagovalec dvoboja med Slovenijo in Norveško pa si je imel možnost “priboriti” polfinale z našo južno sosedo.


Slovenci so v srečanje z Norveško krenili z vedenjem, da si v polfinalu ne morejo priboriti lahkega nasprotnika, lahko pa si z morebitno zmago priigrajo prepotrebno samozavest za nadaljevanje turnirja.

Norvežani so kmalu po začetku srečanja začeli kazati mišice. Potem, ko je Slovenija povedla z 1-0 so Skandinavci prikazali hitro in učinkovito igro. Svoje napade so zaključevali že po nekaj sekundah in  hitro povedli s 7-4. Nato so se Slovenci nekoliko razbremenili, do dveh obramb je prišel tudi Urh Kastelic, ki je dobil prednost pred Ferlinom in naši so se približali na 8-6. Sledilo je nekaj raztrganih napadov, ko se izid ni spremenil, do novih dveh obramb pa je prišel Kastelic. Na žalost so strelski post prekinili Norvežani in po dveh hitrih protinapadih znova pobegnili, tokrat že na 4 zadetke prednosti (10-4). Na tej točki je Ljubomir Vranješ zahteval minuto odmora.

Po minuti odmora so se z dvema goloma Cehteta v 22. minuti Slovenci znova približali na dva zadetka (10-8), očitno pa je postalo, da bo Vranješ priložnost ponudil tudi tistim rokometašem, ki do sedaj niso dobivali veliko priložnost. Na parket je namreč poslal tudi Roka Ovnička. Prav Ovniček je v 29. minuti priboril sedemmetrovko za izenačenje na 13, vendar jo je žal zapravil Zarabec. Kljub temu so imeli Slovenci v prvem polčasu še eno priložnost za izenačenje, prav v zadnji sekundi je proti vratarju Espenu Christensenu sam krenil Cingesar, vendar je vratar Vikingov ubranil njegov poskus. Slovenija je sicer zaostajala za gol (14-13),  vendar pa je po prvem polčasu prevladoval optimizem, saj so Slovenci nastopali z igralci, ki so v dosedanjem delu prvenstva igrali manj. Z dobrim izkupičkom se je lahko pohvalil Kastelic (6 obramb), prav tako je do svojega prvega reprezentančnega zadetka prišel Kristjan Horžen.

V začetku drugega polčasa sta obe reprezentanci uspešno zaključevali napade, slovenski zaostanek pa je variiral med enim in dvema zadetkom. Prvič je na parket stopil tudi Blaž Blagotinšek, ki v prvem delu srečanja ni igral in kmalu dosegel svoj prvi zadetek. Slovenija je znova zapravila priložnost za izenačenje in v 38. minuti so Norvežani posledično znova povedli za 3 zadetke (21-18). Zbranost naše reprezentance je bila v teh trenutkih na nekoliko nižjem nivoju in prednost Norvežanov je še nekoliko zrasla. Sander Øverjordet je v 42. minuti zadel za 24-19, na drugi strani pa je Christensen še drugič ubranil sedemmetrovko Zarabcu.

Igra je postala nekoliko bolj raztrgana kar je šlo na roko Norvežanov, ki so si ustvarili nekoliko večji kapital. V 50. minuti so povedli s šestimi goli prednosti (29-23). V vratih Vikingov je blestel Christensen, ki se je v drugem polčasu “razbranil”. Kljub temu se Slovenci niso predali. Hiter protinapad Kodrina in zadetek Ovnička sta Slovenijo vrnila v igro in 7 minut pred koncem je izid znašal 29-27. Slovenci so se v obrambi postavili v postavitev 6-0 in Norvežanom povzročili kar neka težav, zapravili so napad, v hitrem protinapadu pa je bil uspešen Mario Šoštarič in Slovenijo približal na zadetek (30-29).

Slovenci si na žalost niso uspeli priigrati izenačenja, saj so zapravili nekaj ključnih napadov, Norvežani pa so v ključnih momentih ostali zbrani. Slovenci so tako vpisali minimalen poraz (33-30).

NORVEŠKA – SLOVENIJA 33:30 (14:13)
Gulliksen 7, Andreassen in Tangen po 5; Cehte in Kodrin po 5, Horžen in Žabić po 4, Ovniček, Šoštarič in Zarabec po 3, Henigman 2, Blagotinšek 1.

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RZS

Komentarji