Mitja Janc: ”Zasluženo smo prišli do zmage”

Izjave po tekmi med Krškim in Celjem, kjer so do novih dveh točk prišli Celjani.


Jure Švalj, rokometaš RK Krško: ”Za nami je težka tekma proti favoriziranim Celjanom. V prvem polčasu smo se jim zelo dobro upirali, na koncu pa je odločila daljša in boljša rezervna klop ter izkušnje. Čestital bi fantom za borbenost, misli pa so sedaj že usmerjene proti Dobovi kjer moramo zmagati.”

Mitja Janc, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško: ”Zasluženo smo prišli do zmage in pomembnih dveh točk v boju za naš končni cilj. V prvem delu se nismo mogli odlepiti od tekmeca, od katerega smo pričakovali nepopustljivo igro do samega konca. V drugem polčasu smo nato zaigrali precej bolje, bili agresivni v obrambi, v napadu pa smo s hitro in kombinatorno igro prišli do višjega vodstva, ki je bil na koncu dovolj za prepričljivo zmago.”

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško: ”Zastavljen cilj smo zanesljivo dosegli in se tako zasluženo veselimo dveh novih točk. Pomembno je, da se nihče izmed igralcev ni poškodoval. Nosilce, ki so bili v tem prvem delu sezone najbolj obremenjeni, smo prav tako lahko spočil, svojo priložnost pa so tokrat dobili mlajši igralci, ki so jo dobro izkoristili. V prvem polčasu smo se še nekoliko mučili z agresivnim tekmecem, a smo v drugem delu zaigrali precej odločneje in ob dobri igri v obrambi tekmo zanesljivo pripeljali do konca. Veseli smo, da nadaljujemo z dobrimi predstavami v državnem prvenstvu in po zmagi v ligi prvakov je bilo zelo pomembno, da smo sredini dve točki potrdili še z včerajšnjima.”

Komentarji