Mlade Slovenke na EP v boj za 9.-16. mesta

Slovenske reprezentantke do 17 let so včeraj sklenile skupinski del evropskega prvenstva. Tokrat so morale premoč priznati reprezentanci Hrvaške, ki je zmagala z rezultatom 25:32.


Ekipi selektorja Jerneja Rantaha na zadnji tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva do 17 let v Črni gori ni uspelo vknjižiti prvih točk. Rokometašice Hrvaške so v tekmo vstopile z jasnim ciljem – priigrati si zmago, s katero bi se v nadaljevanju turnirju pridružile reprezentancam v boju za najvišja mesta in to jim je, na žalost ljubiteljev slovenskega rokometa, tudi uspelo.

Slovenija bo na parket znova stopila v torek, ko našo izbrano vrsta čaka prvi obračun drugega dela evropskega prvenstva. V nadaljevanju turnirja se bodo slovenske rokometašice borile za uvrstitev med 9. in 16. mestom.

Evropsko prvenstvo za dekleta do 17 let, Skupina B

nedelja, 8. avgusta, Podgorica (Črna gora):
Slovenija – Hrvaška 25:32 (11:18)
Slovenija: Vuk, Behin 1, Matekovič, Bukovec 1, Jazbinšek 1, Ocepek 5, Zulić 9, Cerovak, Kolobarič 1, Kogovšek 2, Udovč 1, Posega, Dodič, Černigoj 4, Simič 1, Bolčič.
STATISTIKA

IZJAVA PO TEKMI

Jernej Rantah, selektor Slovenije:
“Tekmo s Hrvaško nismo začeli dovolj zbrano in na začetku dopustili tekmicam preveč lahkih golov. Skozi celoten dvoboj nismo igrali dovolj agresivno v obrambi. Hrvaški čestitam za zmago in preboj med najboljših osem reprezentanc prvenstva, mi pa se bomo dobro pripravili za tekmo z Avstrijo, ki nas čaka v torek.”

FOTO: EHF

Komentarji