Mladinska reprezentanca do zmage nad domačini!

Slovenska moška mladinska rokometna reprezentanca se je v svoji peti tekmi na SP v Španiji udarila proti domačinom. Pred polno dvorano v Vigu se je obetal zares zanimiv derbi dveh vrhunskih reprezentanc. Tekma je obema ekipama pomenila veliko, saj jima zmaga v nadaljevanju tekmovanja prinese na papirju lažjega nasprotnika.


V prvem polčasu je slovenska igra stekla, tako kot smo si vsi lahko le želeli. Predvsem v obrambi so bili do 20. minute naši igralci izvrstni, nato pa so Španci do polčasa z delnim izidom 4:1 izid poravnali na 12 in tekma se je začela znova.

Gregor Ocvirk je s 35 zadetki trenutno drugi strelec prvenstva!

V drugi polčas so bolje vstopili Španci, ki so povedli za 2 zadetka in slovenski selektor Saša Prapotnik je moral že v 38. minuti reagirati z minuto odmora. Ta je slovenskim reprezentantom zelo prav prišla, saj so v 41. minuti z zadetkom Marka Kotarja izenačili na 15:15. Prvič so naši fantje v drugem polčasu povedli v 46. minuti in nato že naslednjo minuto z zadetkom Matica Pippa svojo prednost povišali na 2 (18:16). 

IZJEMNO NAPETO NADALJEVANJE

V 52. minuti je slovenska moška mladinska rokometna reprezentanca povedla za 3 zadetke in obetala se je zelo zanimiva končnica. V 56. minuti pa je svoje izjemne obrambe kronal  Dobaj z obrambo tekme, ko je pri rezultatu 22:19 obranil stoodstotno priložnost Špancem, a žal Slovencem ni uspelo v naslednjem napadu zadeti. 

MVP tekme je bil Gregor Ocvirk – 10 golov

Dve minuti do konca je svojo zadnjo minuto odmora vzel španski selektor. Obetala se je zelo napeta končnica. V zadnjih 40 sekindah so naši imeli prednost 2 zadetkov, a 2 igralca manj na igrišču. Dvajset sekund pred koncem je pri +1 za Slovenijo tudi Prapotnik vzel svojo zadnjo minuto odmora. Slovenci so zadržali žogo do konca in zasluženo slavili z 22:21! 

Zmaga in prvo mesto v skupini sta Slovencem v nadaljevanju tekmovanja (1/8 finala) prinesla Korejo, medtem ko se bodo drugouvrščeni Španci pomerili s Francijo.

 

VEČ O SP 2019:

VIDEO: Domen Novak z novim izjemnim zadetkom

Saša Prapotnik: “Ko si na papirju boljši, je velikokrat težko”

VIDEO: Domen Novak: “Naša prednost je taktika”

FOTO: IHF FB

Komentarji