Mlajši Cingesar obesil čevlje na klin

Mario Cingesar zaključuje svojo rokometno kariero. Po 15 letih aktivnega igranja se je pri svojih 26 letih odločil, da bo rokometne čevlje postavil v kot. 


Mario, ki je brat Darka Cingesarja, njegovega največjega rokometnega vzornika, je svojo rokometno pot začel pri takratnem RD Termo (Škofja Loka). V sezoni 2010/2011 se je preselil k članski ekipi Železnikov, kjer si je nabral dovolj izkušenj, da so ga v sezoni 2011/2012 priključili članski ekipi RD Loka. V takratni sezoni je še nastopal tudi za ekipo mladincev, kjer je na 9 tekmah zadel kar 60 golov.

Prvi preboj na zemljevid dobrih članskih igralcev mu je uspel v sezoni 2012/2013, ko je za člansko ekipo Loke na 23 tekmah zadel 87 golov. V naslednji sezoni je bil še bolj uspešen – 23 tekem, 118 golov. V sezoni 2018/2019 se je preselil v 1. B DRL k Škofljici, sedaj pa se je odločil zaključiti rokometno kariero.

Mario se je preizkusil tudi v tujini, igral je namreč v Nemčiji v Mindnu in Bietigheimu.

Na svoje Facebook zidu je Mario ob zaključku kariere zapisal: “In prišel je čas… Čas ko se moram zahvaliti vsem, ki ste me vodili na rokometni poti, vsem navijačem, ki ste mi dajali moči in zagona, vsem, ki ste me podpirali vsa ta leta in stali ob meni, predvsem pa staršema(Ivan, Marija) in mojemu vzorniku, bratu(Darko), brez katerih nebi vzljubil rokometa kot sem ga, kot svojo prvo in večno ljubezen. Ostaja malček grenak priokus, ampak kar te ne ubije, te jača! Hvala rokomet in Adijo.. 😥💔”

 

 

 

Mario, SREČNO na nadaljnji življenjski poti!

FOTO: IGOR MARTINŠEK

Komentarji