Mlinarke se krepijo pred novo sezono

Rokometašice ŽRK Mlinotest Ajdovščina bodo v novo sezono vstopile okrepljene in z visokimi načrti, saj se želijo vrniti v Evropo. Tako so v svoje vrste pripeljali izkušeno hrvaško reprezentantko Natašo Janković Rustja, ki je nazadnje igrala za norveški Molde.


Hitronoga levičarka Janković Rustja je svojo rokometno pot začela v Zagrebu pri tamkajšnji Lokomotivi, kjer je igrala 8 let. Leta 2015 jo je pot vodila v Turčijo kjer je okrepila ekipo Ardesena. Nato je je pot skupaj s svojim izbrancem zanesla na Norveško. Tam je dve leti uspešno branila barve ekipe HK Molde ter bila ena izmed najboljših igralk na svojem položaju. Nataša Janković Rustja je v svoji karieri tudi 23-krat oblekla dres hrvaške reprezentance.

Na uradni ajdovski klubski strani so zapisali: “Vsekakor bo Nataša s svojo izkušenostjo in kvaliteto ena izmed udarnih igralk ajdovskega Mlinotesta”.

Mlinarke so pred prestopom Janković Rustje v svoje vrste že zvabili Dominiko Mrmolja ter Teo Brecelj. To pa ni zadnja pridobitev, saj klub utegne pripeljati še kakšno igralko.

Ajdovke je po koncu sezone zapustilo veliko igralk in sicer je po šestih letih odšla Taja Čajko, novomeška organizatorica Tjaša Rudman, mlada vratarka Anamarija Klemenčič ter Manca Jurič. Zaradi študijskih obveznosti pa s morale svojo igralsko pot prekiniti Anja Bratina (vratarka), mladinska reprezentantka Tjaša Mihelj in pa rokometašica zunanje vrste Staša Brecelj. Kljub temu bo večina ekipa ostala enaka.

Nadaljnjo zvestobo klubu so namreč obljubile še Špela Ferfolja, Mirjeta Bytqi, Nuša Fegic, Urša Zelnik, Jana Krapež, Maja Grmek, Petra Sanabor, Lara Bratina, Laura Berzelak, Vesna Simič, Tina Brecelj in kapetanka ter reprezentantka Maja Svetik.

Foto: ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Komentarji