Mokerc do zmage na sosedskem derbiju, Krško, Krka in Dol do gladkih zmag

Ta vikend smo v 1.B ligi spremljali tri tekme 23. kroga. Ekipa ŠD Mokerc KIG je na sosedskem derbiju 13 sekund do konca prišla do zmage nad Škofljico, Krčani so že prejšnji petek premagali ekipo Radovljice, rokometaši Dola so brez večjih težav opravili z Gorišnico prav tako pa večjih težav z zadnje uvrščenim Črnomljem ni imela ekipa Krke. RD Butan plin Izola in RK Grosuplje sta bila v tem krogu prosta, tekma med Sevnico in Železniki pa bo odigrana 14. maja.


RK KRŠKO : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA  46:28 (25:13)
Novak 11, Glaser 7; Debelak Ž. 14, Grašič 4

Kot smo omenili že v napovedniku sta že pretekli petek svojo tekmo odigrali ekipi Krškega in Radovljice. Krčani so že od začetka tekme narekovali tempo in niti za trenutek niso Gorenjcem dopustili, da bi se resneje približali. Že v prvem polčasu so si domači priigrali dvanajst golov naskoka (25:13). V drugem delu igre so igralci Krškega delo le še dokončali in se na koncu veselili zanesljive zmage s kar osemnajstimi zadetki prednosti (46:28).

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK : ŠD MOKERC KIG  25:26 (12:15)
Rot Jon 8, Regner 7; Redek 7, Drnovšek in Jerlah po 6

Največ oči v tem krogu je bil uprtih v sosedski derbi med Škofljico in Igom. Kljub šestim točkam razlike smo pričakovali izjemen rokometni obračun kot se za derbije tudi spodobi. Domači so hitro na tekmi povedli z 2:0, a Ižanci niso rabili dolgo, da so rezultat izenačili na 3:3. Sledil je nov nalet Škofljice, ki je v 11. minuti prvič na tekmi povedli s tremi zadetki prednosti (6:3). Nato pa so na sceno stopili gostje, ki so po delnem izidu 1:7 pripravili preobrat ter povedli s 7:10. Razumljivo je moral po minuti odmora seči domači strateg Sebastjan Obajdin Parfant. A naleta gostov mu ni uspelo zaustaviti, saj so takoj po minuti odmora odmora igralci Iga povedli s štirimi goli prednosti (7:11). Do konca polčasa smo spremljali igro gol za gol in tako so gostje na odmor odšli s prednostjo treh golov (12:15). Po izenačenem uvodu v drugi polčas so Ižanci v 36. minuti povedli s petimi goli naskoka (13:18). V 40. minuti so domačini zaostanek znižali na dva gola (16:18) in tekma je bila znova nekoliko bolj odprta. Škofljičani se niso ustavili in v 42. minuti prišli le še na gol zaostanka (18:19). Razumljivo je moral po minuti odmora seči domači trener Dejan Vujič. Gostitelji so na vse pretege poizkušali ujeti nasprotnika in po zadetku Tilna Dolinška Kogoja jim je v 51. minuti to tudi uspelo. V zadnjih 5. minut so domači odšli s prednostjo, saj so povedli z 24:23. Gostje so rezultat izenačili in imeli v zaključku tekme več sreče. Najboljši ižanski strelec tekme Jan Redek je trinajst sekund do konca po uspešno izvedeni sedemmetrovki svoji ekipi prinesel zmago (25:26). Zadnji napad na tekmi so sicer imeli domači, a se jim je le-ta izjalovil.

RK DOL TKI HRASTNIK : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA  32:22 (15:12)
Simončič 8, Blagotinšek 5; Šandor 8, Krasnič 5

Po dobrih 10. minutah srečanja so si kot prvi na tekmi dva gola prednosti priigrali domači (5:3). Po nekaj izenačenih minutah so Dolani na plin znova stopili v po dobrih 20. minutah srečanja in so do 22. minute priigrali štiri gole prednosti (12:8). Nalet domačih je moral z minuto odmora prekiniti gostujoči trener Siniša Radujkovič. A domači so ob koncu prvega polčasa prednost še povečali (14:9) in jasno je bilo, da bodo prvih 30. minuti končali s prednostjo. Gostje so do konca polčasa zaostanek uspeli nekoliko znižati in tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki treh zadetkov (15:12). Po izenačeni prvi polovici drugega dela igre pa so nato prestavo višje prestavili domačini. V 45. minuti so imeli na zalogi šest golov prednosti (22:16), ki pa so jo v nadaljevanju le še povečevali. V 48. minuti je ta znašala že devet zadetkov (25:16). Domači so tekmo le še mirno pripeljali do konca in se veselili suveren zmage z rezultatom 32:22.

RK ČRNOMELJ : MRK KRKA  30:39 (16:20)
Muhič 11, Goleš 5; Avsec in Knavs po 8

Domačini so dobro vstopili v tekmo, morda tudi nekoliko presenetili nasprotnika in v 6. minuti povedli z 6:4. Do 10. minute so Krkaši stvari postavili na svoje mesto in prvič na tekmi povedli (7:8). A Črnomeljčani enostavni niso dopustili, da bi se Novomeščani odlepili in si priigrali višjo razliko. V prvem polčasu smo bili priča izjemno izenačeni tekmi, kar morda marsikdo ni pričakoval. V 21. minuti ob izidu 14:14 je moral minuto odmora vzeti gostujoči strateg Mirko Skoko. To je njegove varovance vendarle prebudilo in tako so si do konca polčasa priigrali prednost štirih dolov (16:20). Krkaši so v drugem polčasu držali razliko,  a vseeno si niso uspeli priigrati večje prednosti. Nekajkrat so sicer povedli s šestimi oziroma sedmimi zadetki, a so domači zaostanek hitro znižali na pet golov. V samem zaključku pa so Krkaši le pokazali zakaj so ekipa, ki se bo najverjetneje ekspresno vrnili v ligo NLB, in se na koncu veselili zmage z rezultatom 30:39.

FOTO: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak

Komentarji