MRK Ljubljana resno štarta na obstanek v 1. ligi

Kot so sporočili iz ljubljanskega kluba, njihova pisarna ne miruje. Športni direktor Jure Natek je skupaj z ostalimi vodilnimi pripeljal 3 okrepitve, ki napovedujejo resen boj tudi z najboljšimi. V Ljubljano prihajajo vratar Jože Baznik, desni zunanji Gregor Hrastnik in desno krilo Matjaž Brumen.


Jože Baznik je nazadnje igral v francoskem Nimesu, kjer pa se je zaradi prekinitve sezone s klubom sporazumno razšel. Sedaj pa se vrača v Slovenijo, nastopil bo v dresu Ljubljane. Gregor Hrastnik se je za ta korak odločil, saj si želi dobiti večjo minutažo, prav tako pa je včasih dobro narediti korak nazaj, da greš lahko dva naprej.

Zgodba Matjaža Brumna pa ima malce širši pomen. Brumen je svojo profesionalno rokometno pot začel na Prulah. Po vseh reorganizacijah in spremembah imena klubov je MRK Ljubljana naslednik njegovega matičnega kluba. V pogovorih za prihod je bil že pred lansko sezono, a se je za Izolo odločil, ker je le-ta nastopala v 1. ligi. Zdaj, ko so se v najvišji tekmovalni rang uvrstili tudi Ljubljančani, ni veliko razmišljal. Ponovno bo moči združil z Juretom Natkom, s katerim sta skupaj začela pot na Prulah. 

Športni direktor MRK Ljubljana Jure Natek: “Izredno smo veseli, da smo se uspeli dogovoriti s tremi tako kvalitetnimi igralci. V naslednji sezoni je realen cilj našega kluba obstanek v 1. ligi, zato se tudi temu primerno krepimo. Predvsem bi se zahvalil Matjažu Brumnu, ki je prisluhnil naši zgodbi in bo ob zaključku kariere pomagal svojemu matičnemu klubu.”

1. april 2020

Komentarji