Na Madžarskem že nekaj časa ni več le Veszprem …

Zmagovalci madžarske lige od 2010: Veszprem,  Veszprem, Veszprem, Veszprem, Veszprem, Veszprem, Veszprem, Veszprem, Szeged, Veszprem, Szeged, Szeged. Pri naših severovzhodnih sosedih veter že nekaj časa ne piha več le v eno smer. Zanimivo, da “vetrovne spremembe” močno sovpadajo s prihodom naših legionarjev v Szeged …


Celo desetletje, od leta 2007 do 2017, so na Madžarskem vladali rokometaši Veszprema. Prihod okrepitev leta 2016 pa je naznanil novo dobo rokometa v Panonski nižini. Takrat so prišli: Staš Skube, Matej Gaber, Marin Šego, Bence Banhidi in Mario Šoštarić; leto kasneje se je postavi pridružil še Dmitry Zhitnikov in tako je bilo sestavljeno novo ogrodje novih madžarskih prvakov – Pick Szegeda. Od takrat do danes je Szeged dvignil le eno pokalno lovoriko, tisto iz 2018/19, so pa zato dobili zadnja dva ligaška naslova. Zasedba Juana Carlosa Pastorja (po letošnji sezoni odhaja k reprezentanci Egipta) se je za naslednji naslov ponovno nekoliko poslovenila. V naslednjih letih so prišli: Nik Henigman (2018), Dean Bombač (2018), Borut Mačkovšek (2020), Roland Mikler, Mirko Alilović, Joan Cañellas, Bogdan Radivojević, in drugi.

A Szegedu je vseeno zmanjkala tista pika na i – Liga prvakov. Njihovi večni rivali so od leta 2013 postali pravi stalni gostje zaključnega turnirja, ravno letos pa jih je ekipa Momirja Ilića premagala že v osmini finala.  

Največja domača rivala bosta za naslov letošnjih državnih prvakov morala odigrati še tretjo, odločilno tekmo, potem ko so prvo dobili igralci Szegeda 31-25, drugo pa igralci Veszprema 34-27. Odločilna tekma bo v petek, 9.6., v Pick Areni. 

 

FOTO: Pick Szeged

Komentarji